Haber

Dağcılar, kar ve tipiye rağmen Allahuekber Dağı’nın zirvesinde şehitleri anıyor

Kars’ta Sarıkamış Harekatı’na katılan 90 bin şehidi anmak için 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı’na kar ve tipiye rağmen tırmanmaya başlayan 63 dağcı zirveye ulaştı.

İlçede düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Kars Gençlik ve Sporİl Müdürlüğünün desteğiyle Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı’na tırmanmaya başlayan dağcılar, geceyi bir dağ evindeki kamp alanında geçirdi. rakım 2 bin 700.

Sabah saatlerinde yeniden tırmanış yapan dağcılar, yoğun sis, kar ve fırtınaya rağmen zirveye ulaştı. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı söyleyen dağcılar, şehitler için dua etti.

Takım lideri Alanim Eryılmaz, gazetecilere verdiği demeçte, 63 sporcuyla başladıkları tırmanışı tamamladıklarını söyledi.

Eryılmaz, şehitleri saygı ve hürmetle anacaklarını belirterek, “O kahraman insanlar bizler için çok değerli görevlerini yerine getirdiler. Canlarını hiçe sayarak yaptıkları tarihe sığmayacak bir olaydır. Bizim için donmadılar, Hala yaşıyorlar, bu yüzden dağcılar olarak burada bulunmaktan onur duyuyorum.” TDF olarak her yıl yüzlerce sporcumuzla bu organizasyon için buradayız, her zaman da olacağız.” dedi.

TSK Kars Temsilcisi Alpay Korkmaz da şehitlerin izlerinin bulunduğu güzergahtan tepeye ulaştıklarını ve şehitleri andıklarını belirterek, “Onların maneviyatını yaşamak için bu gece burada kamp kurduk. Sabah 24.00’te dualar okuduk. 3 bin 180 rakımlı mezarlıkta bu etkinlik her yıl devam edecek.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu