Haber

Denizlerin güvenliği yerli ve milli teknolojiye emanet

Denizlerin güvenliği yerli ve milli teknolojiye emanet

Anadolu Robotics Kurucu Ortağı Ahmet Musab Yıldız:

“Geliştirdiğimiz araçlarla kıyı güvenliğini sağlamada çok yol kat edebileceğimizi düşünüyoruz”

“Gelecekte petrol aramalarında otonom sismik çalışmaları hedefliyoruz”

KAYSERİ – Erciyes Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Robotik, geliştirdiği insansız su altı ve su üstü araçları ile hem kıyı güvenliğini sağlamayı hem de otonom sismik keşif çalışmalarında görev almayı amaçlıyor.

“Sualtı izleme ve araştırma faaliyetleri için destek hizmetleri sağlayabiliriz”

Geliştirdikleri insansız su altı araçlarıyla su altı izleme ve araştırma faaliyetlerine zemin oluşturduklarını ve araçların gelişmeye devam ettiğini söyleyen Anadolu Robotics Kurucu Ortağı Ahmet Musab Yıldız, “İlk olarak su altı teknolojileri üzerine çalışmaya başladık. Daha sonra biraz su üstü teknolojilerine geçtik ve genel olarak su teknolojileri alanında ilerliyoruz.Ana projemiz insanlı sualtı aracı.Bir diğer projemiz de Ar-Ge aşaması devam eden insansız görev ve karakol botu geliştiriyoruz. Şu anda insansız su altı aracımız 600 metre derinliğe kadar inebiliyor.Burada 20 kilograma kadar yük taşıyabiliyor.Ayrıca termal ve yüksek FPS’ye sahip.Kamera taşıyabiliyoruz. Su altı canlılarının izlenmesi veya sismik araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi konusunda hem dalgıçlara hem de kurum ve kuruluşlara hizmet verebilmekteyiz. Biz de savunma sanayi firmalarına hizmet vererek bu tip araçları geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

“Hedefimiz kıyı güvenliğini sağlamak ve otonom sismik çalışmalar yapmak”

Geliştirilen ürünlerle petrol aramalarında otonom olarak hem kıyı güvenliğini hem de sismik araştırmayı sağlamayı hedeflediklerini belirten Yıldız, “İnsansız görev ve karakol botumuz şu anda TÜBİTAK projesi çerçevesinde geliştiriliyor. ya da kıyı müminler için hem devriye gezmek hem de çevreyi izlemek için kullanılacak.Özellikle petrol aramalarında otonom sismik araştırma faaliyetleri yürütmeyi planlıyoruz.Şu anda 2 aracımızın yerlilik oranı yüzde 65 civarında.Özellikle Önümüzdeki 5 yılda bunu yapacağız.Yüzde 90’a çıkarmayı hedefliyoruz.Özellikle motor ve sensörlerin füzyonuna ağırlık verdik.Özellikle su altı aracımız için her iki konuda da çok yol kat edebileceğimizi düşünüyoruz. ülkemizin korunması ve kıyı güvenliğimizin sağlanması ve özellikle kıyı güvenliği ve bilhassa otonom bir görev icra edebilmesini temenni ediyoruz. limanlar” dedi.

Ahmet Musab Yıldız, bu alana ilgi duyan gençlerin Teknofest gibi etkinlikleri kaçırmaması gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teknofest’teki serüvenimiz aslında 2018’de başladı. Teknofest güzel bir etap ve bu alana ilgi duyan tüm gençlerin mutlaka katılması gereken bir yarışma. Çünkü çok farklı kategorileri var ve bu kategorilere katıldıklarında isteseler bile kendilerini geliştirebiliyorlar.” İmkanları yok Girişimciliğe adım atmak güzel Bir basamak Özellikle tüm gençlerin Teknofest’e katılması ve bu alanlara ilk adımı kendilerinin atması gerekiyor Ondan sonra kendilerini geliştirebileceklerini fark etmelerini istiyoruz. Bu alanda devlet takviyeleri ve Teknopark vakıfları var.Çünkü devletimizin bu alanda çok büyük takviyeleri var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu