Haber

Depremde kaç can kaybedildi? Son dakika güncel ölü sayısı! Depremde kaç kişi öldü?

Depremde kaç can kaybedildi? Sorusu enkaz altından çıkarılan vatandaşların durumu merak edilen kişilerce araştırılıyor. Depremzedeler için büyük değer taşıyan 72 saatin tamamlanmasıyla birlikte sarsıntıda kaç kişi hayatını kaybetti? Bu soru şu anda birçok kişi tarafından soruluyor. Peki, depremde kaç can kaybedildi? Son dakika yeni ölü sayısı! Depremde kaç kişi öldü?

DEPREMDEKİ CAN KAYBI SAYISI NE KADAR?

AFAD’dan yapılan resmi ve son açıklamada, “SAKOM’dan alınan bilgiye göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7 bin 108 vatandaş hayatını kaybetti. 40 bin 910 vatandaşımız ise yaralandı.” ifadelerine yer verildi. Buna göre, şu anda bilinen ölü sayısı 7.108 olarak bildiriliyor. Bu numara daha sonra güncellenecektir.

TÜM BİRİMLERDEN 60 BİN 218 KİŞİ BÖLGEDE

Dün akşam süreçle ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesinde 4 bin 794 iş makinesinin bulunduğunu, arama kurtarma ekiplerine yurt dışından 3 bin 251 kişinin katıldığını belirtti. Oktay, yurt dışından 2 bin 400 civarında arama kurtarma görevlisinin geleceğini bildirdi. Oktay, Türkiye’den bölgeye 1500’e yakın ek arama kurtarma ekibi göndereceklerini bildirdi. Tüm birimlerden toplam 60 bin 218 kişinin sahada görevlendirildiğini belirten Oktay, “Bütün arkadaşlarımız gece gündüz 24 saat esasına göre sahada çalışmalarını sürdürüyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu