Yaşam

Yönetmen James Cameron’dan ‘Titanic’ deneyi: Jack yaşayabilirdi

Yönetmen James Cameron, “Jack tahtayı Rose ile paylaşabilir mi?” soruyu yanıtladı. Cameron, DiCaprio’nun filmdeki Jack karakterinin filmin sonunda “yaşayabileceğini” itiraf etti.

Variety’nin haberine göre, filmin 25. yıl dönümünü kutlamak üzere National Geographic’in ‘Titanic: 25 Years Later With James Cameron’ adlı özel programına katılan yönetmen, dublörlerle üç bilimsel test gerçekleştirdi.

TARAFTAR TEORİSİ DOĞRULANMADI

İlk testte Cameron, tahta parçasının hem Jack hem de Rose’un hayatta kalması için yeterli alana sahip olduğu yönündeki fan teorisini çürüttü. Deney, dublör ikilisinin vücutlarının çoğunun bu senaryoda su altında olduğunu gösterdi. Cameron, “Jack ve Rose’un gemiye binmesi için yeterli alana sahip olduklarından, ikisi de şimdi tehlikeli seviyelerde dondurucu suya batmış durumdalar,” dedi.

İKİNCİ TESTTE KARAKTERLERİN HAYATTA KALMA HATALARI ARTTI

İkinci testte Cameron, hem Jack’i hem de Rose’u üst vücutları sudan çıkacak şekilde tahta parçasına oturttu. Bu senaryoda, her ikisinin de hayatta kalma şansı arttı. Ancak Cameron, “Suyun dışında vücudunun şiddetli titremesi Jack’e yardımcı oluyordu. Oldukça uzun sürebilirdi. Saatlerce sürebilirdi. Bu senaryodaki soru işareti dayanıklılıktır. Dublörler iyi dinlenmişti ve hareket edebildiler.” Üst bedenlerini daha uzun süre sudan kaldırın. Jack ve Rose da aynı şeyi yapabilir mi?” dedi.

“JACK’İN HAYATTA KALMA İMKANI VARDI”

Üçüncü testte, kabaca DiCaprio ve Winslet ile Rose ile aynı boyutta olan dublörler, karakterlerin batan gemiden inmeden önce filmdeki “zor aktiviteleri” gerçekleştirdiler. Cameron daha sonra Rose’u oynayan dublör aktöre can yeleğini erkek dublöre vermesini söyledi, ancak filmde durum böyle değildi. Cameron, filmde bu olsaydı, Jack’in “dengelenmesi” ve “cankurtaran sandalı gelene kadar hayatta kalması” ihtimalinin olacağını söyledi.

Ancak Cameron, Jack’in “düşünce sürecinin” Rose’u tehlikeye atacak tek bir şey yapmayacağını açıklayarak karakterin buna izin vermeyeceğini söyledi.

‘BUGÜN OLSA ODAYI KÜÇÜK YAPARDIM’

Sonunda, “Jack yaşayabilirdi, ama çok fazla değişken var,” dedi Cameron, “Bugün bildiklerime dayanarak, hiç şüphe kalmasın diye tahtayı daha küçük keserdim.” (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu