Haber

DEÜ’de Engelleri Aşmak Buluşması

DEÜ Rektörlüğü konutunda “Bilim, Sanat ve Sporun Işığında Engelsiz Hayatlar” konulu etkinlik düzenlendi. Şevkle geçen hayatı “Buğday Tanesi” filmiyle beyaz perdeye aktarılan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram etkinliğe onur konuğu olarak katıldı. Hayata tutunma çabası ve milyonlara umut olma öyküsünü paylaşan Bayram, “Ben her zaman önüme çıkan engelleri ortadan kaldırmak için çabalıyorum” dedi. Etkinlikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise “Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme misyonlarımızın yanı sıra; Engelsiz toplum ve üniversite anlayışını benimseyen çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’de yükseköğretim kurumlarının ortasındaki dezavantajlı kümeler için düzenlediği etkinliklerle fark yaratan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu alanda anlamlı bir çalışmaya daha imza attı. Manisiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü tarafından DEÜ Rektörlüğü ev sahipliğinde düzenlenen “Bilim, Sanat ve Sporun Işığında Engelsiz Hayatlar” isimli etkinlikte; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, DEÜ akademik ve idari çalışanı ve öğrencilerinin katıldığı, yaşamının geçtiği yer Gayretle geçirilen “Buğday Tanesi” filmi ile beyaz perdeye aktarılmıştır. .

“ENGELLİLER TOPLUMUNUN YAKLAŞIMINI ÖĞRETTİK”

Programın açılış konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’in önde gelen yükseköğretim kurumlarından DEÜ’nün eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme misyonlarının yanı sıra; Toplum ve üniversite anlayışını benimseyen çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Rektör Hotar, “Üniversitemiz, birey ve toplum hayatını güçlendirecek çalışmalara değer veriyor. Manisiz toplum ve üniversite anlayisini benimseyen arastirma üniversitemiz bu alanda birçok proje yürütmektedir; ülkemizin ve şehrimizin geleceğine yatırım yapmaktadır. Bu süreçte yüksek insani değerlere odaklanan ve özel gereksinimli bireylerin hak ve menfaatlerini geliştirmeye özen gösteren kurumumuz; çeşitli etkinlikler düzenler; halkı aydınlatmak. Bugünkü program aslında bizim bu konudaki görüşümüzü özetliyor” dedi.

FİLMİN ÖZEL GÖSTERİMİ DEÜ’DE YAPILDI

Etkinliğe katılan Avukat Yardımcısı Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” sinemasının önceki gün Dokuz Eylül Üniversitesi’nde özel bir gösterimle öğrencilerle buluştuğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Bugünün anlamlı günleri Konuğumuz Milletvekili Serkan Bayram’ın gerçek hayat hikayesini konu alan milyonların sesi programı. Duygularımıza hitap eden ‘Buğday Tanesi’ filminden çok etkilendik. Engelsiz bir toplum arzusuyla TBMM çalışmalarını sürdüren ve dezavantajlı gruplar için birçok başarıya imza atan Serkan Bayram’a ve bugün etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.”

“BUĞDAY TAHILLARI TAMAMEN ORGANİK BİR FİLMDİR”

Erzincan’da henüz bebekken bir buğday tarlasında çıkan yangında ellerini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma öyküsünü anlattı. 3 Aralık Engelliler Günü’nde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde prömiyeri yapılan ‘Buğday Tanesi’ sinemasıyla ilgili konuşan Bayram, güçlü hayatında karşılaştığı sorunları aşmak için çok mücadele ettiğini belirterek, “ Buğday Tanesi senaryosu tamamen organik ve orijinaldir. Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli var. Bu rakam aileleriyle birlikte 40 milyona tekabül ediyor. Bu film, 10 milyon engelli kardeşimize ve bir şeyler başarmak isteyen çoğumuza umut ışığı olacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır engelliler alanında sessiz bir devrim yaşandı. Engelliler alanındaki devrim yeni yatırımlarla devam ediyor.”

REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜRLER

Beyaz perdeye aktarılan Tahıl Buğday sinemasından elde edilecek gelirin engelliler için çalışmalar yürüten bir derneğe bağışlanacağını belirten Bayram, “Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı sinemamıza yoğun ilgi var. ve müzisyen Kutsi’nin oynadığı. Sinema salonlarında kapalı gişe olarak film gösterimleri devam ediyor. Bu vesileyle, Rektörümüze özürlüler kanunu ile ilgili Meclis çalışmaları sırasında yaptığı çalışmalar ve bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğinden dolayı tüm engelli bireyler adına şükran ve şükranlarımızı bir kez daha sunuyorum.”

DEU ZİRVEDE

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2022 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre dezavantajlı kümelere yönelik düzenlediği 1.615 etkinlikle Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında bu alanda en fazla etkinlik düzenleyen Dokuz Eylül Üniversitesi, “Engelsiz Hayatlar Işığında” Bilim, Sanat ve Spor” adlı etkinlikle anlamlı bir programa daha imza attı.

Konuşmaların ardından görme engelli Ressam Eşref Armağan online söyleşi gerçekleştirerek günün anısına fotoğraf çektirdi. Ampute Futbol Milli Grup kalecisi Erdi Arslan ve Sesi Görenler Milli Grup sporcusu Hasan Şatay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Milli Sporcularımızdan Yansımalar Söyleşisi” ile program sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu