Haber

Diyarbakır’da toplu taşıma araçlarında NFC-QR kod uygulaması başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şehir içi toplu ulaşımdan daha kolay faydalanabilmesi için dijitalleşme çalışmaları yürütüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’da vatandaşlara dijital ortamlarda hizmet kolaylığı sağlayan Ulaştırma Dairesi Başkanlığı, şehir içi toplu taşıma araçlarında NFC-QR kod uygulamasına başladı.

Hat hareket saatleri, durak bilgileri, duraktan geçen sınırlar, durağa yaklaşan araçların ortalama varış süresi, sanal kart, temassız ödeme, kart kullanım bilgileri ve online yükleme özellikleri mobil uygulamada aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Şehir merkezindeki duraklar, taşınabilir uygulama sisteminde durak kodu verilerek isimlendirildi.

Sesli duyuru sistemi

Görme engelli bireylerin ve şehirdeki durakları bilmeyen vatandaşların bu uygulamayı kullanabilmesi için yazılım geliştirilerek “Sesli anons sistemi” hizmete sunuldu.

Uygulama ile mevcut durak ve sonraki durak bilgileri sesli anonsla duyurulmaktadır. Uygun altyapıya sahip 120 araç içerisindeki monitörlerde durak bilgileri sorunsuz bir şekilde görüntüleniyor. Nakliye filosundaki diğer araçlar için de dijital dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Ulaşımda temassız kredi kartları veya banka kartlarının kullanılması, banka kartlarıyla binişlerin yapılabilmesi için gerekli yazılım ve donanım yatırımları yapılmıştır.

Teknolojinin gerisinde kalan otobüslerdeki sürücü kontrol panelleri, güncel teknolojileri destekleyen ürünlerle değiştirildi.

Yeni sistemde sürücüler, kart sahibinin fotoğrafını görerek düzensiz kullanımları bildirebiliyor, sistem üzerinden sesli anonsla yolcuları yönlendirebiliyor, trafik kontrol merkezine bildirim gönderebiliyor, orta tarifelerle sınırlarda birden fazla tarife seçimi yapabiliyor, ve detaylı kart raporları alın.

“Türkiye Kart” uygulamasına uyumlu sistem

Dijital dönüşüm sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin Elektronik Fiyat Toplama Sistemi altyapısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı “Türkiye Kart” uygulamasına hazır hale getirildi.

haber-boyabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu