Haber

Diyarbakır’daki 2 tarihi burcun restorasyonu tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile Dağkapı 1 ve 2’nin burçları onarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları’nın gelecek nesillere taşınması amacıyla İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kentin merkezinde yer alan ve yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Dağkapı Meydanı’nda yer alan Dağkapı’nın 1. ve 2. burcunda yürütülen onarım çalışmaları tamamlandı.

Restorasyon çalışmaları kapsamında 1 ve 2 nolu burçların dış cephelerindeki bitkileri temizleyen ekipler, kumlama çalışmasının ardından aslına uygun derz dolgu ve dolgu işlemini gerçekleştirdi.

Ekipler burçlara ahşap pencere, sac giydirme ve kapılar yerleştirdi, elektrik kablolarını döşedi, iç, dış ve teras katlarını aydınlattı.

Mervani Mescidi bakıma alındı

Mervani Mescidi’nin asma tavanlarının sökülmesi ve sıvalı beşik tonozlarının kazınmasını bitiren gruplar, caminin üst kısmına hidrolik kireç esaslı harcı doldurarak çelik ve trapez sac döşedi.

Çalışmalar kapsamında caminin tepesinin sağlamlaştırılması amacıyla çelik hasır döşendi, iç kısımda derz açıklıkları yapıldı.

Ekipler, caminin içini aydınlatarak çalışmalarını tamamladı.

Burç 5 Turizm Polisi ekibine tahsis edildi

Restorasyonu tamamlanan Tabya 5 de Turizm Polisi grubuna tahsis edildi.

Diyarbakır’ın tarihi varlıklarının korunması ve tanıtılması amacıyla hizmet veren Turizm Polisi grubu, yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamakta ve rehberlik hizmeti vermektedir.

sarikamis-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu