Teknoloji

Donald Trump’ın Truth Social sitesi para kazandıran bir kara deliğe dönüşmek üzere

Donald Trump’ın sosyal medya sitesi GerçekSosyal , piyasaya sürülmesinden iki yıldan kısa bir süre sonra internetten kaybolmak üzere olabilir. Yeni federal belgeler, Trump’ın birçok işletmesi gibi Truth’un da önemli miktarda para kaybettiğini gösteriyor. 73 milyon dolar ) ve kaçınılmaz olarak iflasa yol açar. Sitenin iş ortakları, sitenin yakın gelecekte zararlarını telafi edemeyeceğinden endişeli görünüyor.

Sosyal medya işini halka açmaya yönelik başarısız girişiminin arkasında bu korkunç mali durum var. Digital World Acquisition Corp. (DWAC) Bu hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bir başvuruda ortaya çıktı. Truth Social 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulduğundan bu yana yalnızca 3,7 milyon dolar gelirBuna karşılık şirketin o yıl 50 milyon dolar, 2023’ün ilk yarısında ise 23 milyon dolar daha kaybettiği belirtiliyor.

Özel bir satın alma şirketi olan DWAC, işi bir SPAC anlaşması yoluyla halka açmak umuduyla aylardır Truth Social’ın sahibi olan şirketle ticaret yapıyor. Trump Medya ve Teknoloji (TMTG) ile birleşmeyi tamamlamaya çalışıyor. Ancak birleşme planları, geçen yıl açıklandığından bu yana düzenleyici soruşturmalar ve mali zorluklar nedeniyle sıkıntı çekiyor ve DWAC, son raporunda, kendisi ile TMTG arasındaki birleşme başarısız olursa Truth Social’ın uzun süre hayatta kalamayacağından endişe ediyor. Şirketin başvurusunda, TMTG’nin vadesi gelen yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli fona sahip olmadığı yönündeki şüpheler vurgulanıyor ve birleşmenin tamamlanamaması durumunda klasik finansman kaynakları yoluyla ek fon elde edilmesinin zor olabileceği belirtiliyor.

Trump’ın açıklamaları ve ihlallerinin ardından diğer sosyal medya platformlarında aldığı tepkiler ( ve yasakların) daha sonra kuruldu GerçekSosyal , yayınlandıktan sonra hızla sorunlarla karşılaştı. Açık kaynak Fediverse sitesi Mastodon’dan hatalı şekilde kod çalmak suçlandı. Uzun bekleme listeleri, kayıt zorlukları ve kullanıcıların gezinmesini zorlaştıran diğer teknik sorunlar gibi çok sayıda UX sorunu vardı.

İronik bir şekilde, Trump’ın sansürsüz bir ortam vaad etmesine rağmen, geçen Eylül ayında yayınlanan bir çalışma, Truth Social’ın içerik denetleme stratejisinin diğer rakip sitelerden zorunlu olarak daha agresif olduğunu gösterdi.

Trump’ın Truth Social’la yaşadığı sorunlar, eski ABD Liderinin şu anda yaşamakta olduğu mali ve kurumsal karmaşanın sadece bir kısmı. Kendisine karşı açılan dört aktif davayla Trump önemli ve potansiyel mali tehlikeyle karşı karşıya. Tüm bunların yanı sıra bir kez daha ABD liderlik adayı olarak hazırlıklarına devam ediyor.

haber-bahcelievler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu