Haber

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 30 depremzedenin tedavisi sürüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından İzmir’e getirilen 30 depremzedenin tedavisi Ege Üniversitesi (AB) Hastanesi’nde devam ediyor.

AB’den yapılan açıklamaya göre, depremlerin ardından sarsıntı bölgesinden 421 hasta ve yaralı, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla AB Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Hasta ve yaralılardan 391’inin tedavisinin tamamlandığı, 30’unun tedavisinin çeşitli birimlerde devam ettiği kaydedildi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tüm ülke gibi üniversitelerin de depremzedeler için seferber olduğunu belirtti.

Depremin ardından üniversite olarak mağdurlara sağlık başta olmak üzere her türlü yardımı yapmak için bir araya geldiklerini kaydeden Budak, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde deprem bölgesi için devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Bölgemizin en büyük ve donanımlı hastanesine sahip bir üniversiteyiz. Biz de tüm imkan ve imkanları kullanıyoruz. 391 vatandaşımızı taburcu ettik. 30’unun tedavisi sürüyor. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Sağlık ekiplerimiz ve kurtarma ekiplerimiz depremin ilk dakikasından itibaren insanüstü bir gayretle görev yaptı. Hepsine teşekkür ediyorum.”

haber-ergani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu