Haber

UMKE görevlisi, arama çalışmalarında yaralanan köpeğe dikiş atarak sağlığına kavuşturdu.

ULUSAL Tıbbi Kurtarma Timi (UMKE) üyesi Uğur Dinç, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışması sırasında yaralanan jandarma arama kurtarma köpeğine dikiş atılarak sağlığına kavuşturuldu. Dinç, “Jandarma’ya ait arama kurtarma köpeğinin arka ayağında büyük bir kesik vardı ve kanaması da vardı. Acil travma ünitesinde olduğum için dikiş atıp ilk müdahaleyi yaptım. ardından da köpek enkazda arama kurtarma çalışmasına katıldı.”

Depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Bartın UMKE’den 53 sağlık çalışanı görev yaptı. UMKE’de görevli 6 kişi, depremin ilk anından itibaren 6 gün boyunca Nurdağı’ndaki enkazdan 17 kişiyi sağ çıkarmayı başardı. Bartın’a dönen UMKE ekibi, bölgedeki deneyimlerini anlattı. 6 yıldır UMKE’de görev yapan Uğur Dinç, jandarma arama kurtarma köpeğinin enkazda bacağını kesen bir cisim nedeniyle yaralandığını, hemen dikiş attığını, ardından arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Deprem haberini aldıktan sonra Malatya’da yaşayan ailesini aradığını söyleyen hemşire Uğur Dinç, “Ailemden yaralanmadığını öğrendim. Ailemin sokakta olduğunu öğrenince gitmek istedim. Onlara gitmek yerine arama kurtarma çalışmalarına katılın.Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde jandarma arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştık.” Daha sonra Bartın’dan gelen A.Ş., “Kahramanmaraş Göksun’dan geçerken bir enkazda Kırıkkale Belediyesi’nden canlı bir ses geldi ve o gruba yardım ettik. 4 kişiyi o enkazdan sağlıklı bir şekilde çıkarmayı başardık, ardından servise gittik. Gaziantep Nurdağı ilçesi jandarma arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışmaya başladı.48 ve 72 saatte oradaki enkazdan canlı olarak insan çıkardık.Acı-tatlı bir sevinç yarattı bizde.Kolu görebilsek bile o Enkaz altından bir kişi çıkarsa damar yolu açıp boyunluk takmak bizim için değerliydi” dedi.

mesudiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu