Haber

El konulan mallar için online satış dönemi

El konulan eşyanın satışında fiziki satış süresi açık arttırma ile sona erer.

Hürriyet’ten Oya Armuçtu’nun haberine göre; Yeni modelle birlikte artık müzayede salonlarında gerçekleştirilen fiziki satış dönemi de kapanmış olacak. Bu mallar için ihale işlemleri tamamen elektronik ortamda yapılacaktır. 8 Mart 2023 tarihine kadar Türkiye genelinde uygulanacaktır.

Müzayedeli satış süreçlerinde taşınır veya taşınmazın ihale şartnamesi, elektronik satış ortamındaki müzayede ilanı, müzayede şartnamesi, gazete ilanı ve müzayede sonuç raporunun kullanılması zorunludur.

Müzayedeye katılabilmek için, elektronik satış portalı üzerinden el konulan eşyanın değerinin yüzde 10’u tutarında nakit teminatın satışı yapan icra dairesinin banka hesabına saat 23.30’a kadar yatırılması zorunludur. en geç ihale süresinin bitiminden önceki gün.

Portal üzerinden gerçekleştirilen müzayedede teklif verme süresi 7 gün olarak belirlenirken, elektronik ortamda teklif verebilmek için Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan sözleşmenin katılımcılar tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Müzayedede, isteklilerin kişisel bilgileri, müzayede süresince bilgi sistemini işleten kamu görevlileri dışında kimse tarafından görülemeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu