Haber

Mersin’de 15 kedinin şüpheli ölümüne soruşturma

MERSİN’de son bir ayda farklı tarihlerde 15 kedi ölü bulundu. Kedilerin bazılarında keskin bir alet, bazılarında ise saçılma yaraları görüldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ölü bulunan kedilerin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatırken, savcılık şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Mezitli ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de son 1 ayda farklı tarihlerde 15 kedi ölü bulundu. Mahallenin içinden geçen derenin kenarında kedilerin bazılarında keskin, bazılarında ise saçılan yaralar oluştu. Kedilerin şüpheli ölümü üzerine hata yapan hayvansever Sinem Balık, “İlk başta kedilerin doğal sebeplerden öldüğünü düşündük ama sayı artınca şüphelendik. Hayvanseverler olarak 15 kedi saydık. veterinere götürdüğümüz kedinin saçma sapan yarası vardı ayrıca savcılığa kabahat şikayetinde bulunduk kedilere otopsi yapılıp kesin ölüm sebebi ortaya çıkacak bu hayvanlar acı çekilerek öldürülmüş orası mezar Kimsenin buna hakkı yok. Kedileri öldüren kişi veya kişilerin bulunmasını istiyoruz. Derenin bulunduğu yerde aydınlatma yetersiz. Güvenlik kameralarının takılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bölgede esnaflık yapan ve kedileri besleyen Fikret Canbaz, “Yaklaşık 1 aydır ölümler oluyor. 14-15 ölü kedi saydık. Polise haber verdik. Ekipleri gelip muayene etti. Maalesef, Ölü diye beslediğim kediler oldu” dedi. Çok üzgünüz. Sorumlusunun bulunmasını istiyoruz. Burada sadece hayvanlar değil insanlar da tehlikede” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ölümle sonuçlanan kedilerin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatırken, şikayet üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu