Haber

Fikret Bila: Er ve Günaydın’dan istifa istenecek

Gazeteci Fikret Bila, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında CHP kurmaylarının katıldığı internet üzerinden yapılan toplantının sızdırılmasına ilişkin, “CHP bir iç mücadele içindedir” yorumunu yaptı. Bila, “Kongreye kadar süreç devam edecek. Kongre Kasım ayında toplanabilir” dedi.

‘PARLAMENTO GRUBU GÜVEN İSTEYEBİLİR’

Bila, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu aday gösterilecek. İmamoğlu’nun aday olmaya niyetli olduğunu biliyoruz. Böyle çekişmeli bir duruma doğru gidiyor. Toplantıya katılan isimlerin 2’si hariç tümü CHP’yi Kılıçdaroğlu ile yöneten ve son seçimden sonra istifası istenen isimler. Bu isimler yeniden istihdam edilmediği için tepki gösterdiği ve tavırları etik olmadığı için bir değerlendirme yapılıyor.

Bu toplantıya katılanlardan Gökhan Günaydın grup başkan yardımcılığına seçildi. Kılıçdaroğlu onları aday gösterdi. Özel ve Günaydın’dan, Kılıçdaroğlu’na karşı hareket ederek bu koltuklara oturmalarının uygun olmayacağı kastedilerek istifaları istenecek. İstifa etmezlerse meclis grubunun güvenoyu talep ederek bu iki ismin görevden ayrılmasını sağlayabileceğini söylediler.” (HABER MERKEZİ)

korgun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu