Yaşam

“İzmir’in Renkleri ve Sesleri” Bu Sergide

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” standı kapılarını açtı. Türkiye ve Yunanistan’dan yüze yakın sanatçının eserlerinin yer aldığı stant, 14 Eylül tarihine kadar Konak Metro Sanat Galerisi’nde açık kalacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Sanat Festivali kapsamında düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” adlı standa ev sahipliği yapıyor. Konak Metro İstasyonu Sanat Galerisi’nde düzenlenen standın açılışına İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Yunanistan Konsolosluk Temsilcisi Georgias Ntoulias, Uluslararası Sanat Birliği Derneği Başkanı Maria Loumpourdi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar, yazarlar, sporcular ve çok sayıda sanatsever katıldı. . katıldı. 14 Eylül 2023 tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak stantta fotoğraf, heykel, seramik, fotoğraf ve birçok roman sergilenecek.
 
“Sanat dostluğa ve kardeşliğe hizmet eder”
Serginin açılış konuşmasını yapan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uluslararası ilişkilere, kültür ve sanata çok önem veriyor. Sanatın evrensel gücüne ve birleştirici gücüne inanıyoruz. Sanatın dostluğa, barışa, kardeşliğe hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğa büyük önem veriyoruz. “Bütün sanatçıları bir araya getiren bu organizasyona teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu renkler kardeşliği ifade ediyor”
Uluslararası Sanat Birliği Derneği Lideri Maria Loumpourdi, “Bugün sizin sayenizde inşa etmeye çalıştığımız sevgi ve kardeşlik köprüsüne bir taş koyuyorsunuz. Tüm sanatçı dostlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Sanat Derneği olarak bugüne kadar 14 büyük organizasyon gerçekleştirdik. Bu sergideki renkler kardeşliğimizi anlatıyor. Burada bir aile olmayı başardık. Onları birleştiren şey sanat ve sevgidir” dedi.

Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 sanatçının 120 eseri
Sergi küratörü Oray Erdağ, “Sergimizde Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 konuk sanatçımızın toplam 120 eseri sergileniyor. Yunanistan’dan yazarlarımız Mata Papaioannou, Türkiye’den Ayşegül Akay, Nurcan Elver ve Hüseyin Sedat Özkök kitaplarıyla sergimizde yer alıyor. “Bu etkinliklerin tek bir amacı vardır; dünyada dostluğu, barışı, kardeşliği yaymak, insanların barışa hizmet etmesini sağlamaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu