Teknoloji

Gerçek bir köpekten farkı yok! Xiaomi CyberDog 2 tanıtıldı

Gelişen teknoloji ile robotik köpekler son dönemde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Yenilikçi tasarım ve akıllı algoritmalar sayesinde, bu robot köpekler yalnızca evcil hayvanların yerini almakla kalmıyor, aynı zamanda birçok farklı alanda kullanılmaya başlıyor.

Robot köpekler ilk olarak evcil hayvan severlerin ilgisini çekti. Gerçek köpekler kadar sadakatle hareket eden bu robotlar, hareket kabiliyetleri, sesleri ve hatta dokunma tepkileriyle sahiplerine gerçek bir evcil hayvan deneyimi sunabiliyor.

Ancak son zamanlarda robot köpeklerin daha önemli ve hayati alanlarda da kullanılabileceği anlaşıldı.

Acil müdahale ekipleri, doğal afetler veya kazalar sonucu ulaşılması zor alanlarda robot köpekler kullanarak hızlı ve güvenilir kurtarma operasyonları gerçekleştirebilmektedir.

Xiaomi’den yeni robot köpek: CyberDog 2

Xiaomi, ilk versiyonunu 2021’de piyasaya sürdüğü CyberDog robot köpeğinin ikinci neslini tanıttı.

CyberDog 2, görme, dokunma ve duymaya adanmış 19 sensör kullanan bir karar verme sistemine sahiptir.

Xiaomi Siber Köpek 2

CyberDog 2 kullanıcısını takip etme, yemek yeme veya su içme gibi eylemleri simüle edebilir.

Başının her iki yanında bulunan iki küçük kulağı ve bir Doberman’ı andıran tamamen yeniden tasarlanmış gövdesiyle CyberDog, önceki nesle kıyasla gerçek bir köpeğe daha çok benziyor.

CyberDog 2 ayrıca önceki nesle göre çok daha küçük ve daha hafiftir. 8,9 kg ağırlığa ve 36,7 cm uzunluğa sahip olan bu robot köpek, gelişmiş hareket kabiliyeti sayesinde tek ayak üzerinde bile durabilmektedir.

Xiaomi Siber Köpek 2

Birçok sensörle birlikte gelir

Robotta; AI tabanlı kamera, dört ToF sensörü, RGB kamera, LiDAR sensörü, derinlik kamerası, ultrasonik sensör, balıkgözü lens, dört mikrofon ve kuvvet sensörleri gibi görme, dokunma ve işitme yetenekleri yumuşatılır.

CyberDog 2 fiyatı

Yakın zamanda Çin’de satışa çıkacak olan CyberDog 2’nin fiyatı ise 12.999 yuan (1790 dolar) olarak açıklandı. İşin Çin dışındaki pazarlara gelme olasılığı şimdilik çok düşük.

guclukonakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu