Ekonomi

Bakan Göktaş açıkladı: Aile Yardımı ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeleri yatırdıklarını açıkladı.

Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Güçlendirme Programı’nın 2022 yılında uygulamaya konulduğunu ve geçen ay yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir yıl daha uzatıldığını hatırlattı.

Destek kapsamında hanelere 30,6 milyar liralık ödeme yaptıklarını belirten Göktaş, programın başından bu yana hanelere sağlanan takviye miktarının 43,7 milyar lirayı aştığını kaydetti.

HANE BAŞINA 850 İLA 1250 TL ÖDEME YAPILIYOR

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelerin gelir durumuna göre 850 ila 1250 lira arasında destek sağladıklarını belirten Göktaş, “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri yatırıyoruz. Program kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelerimize 4,3 milyar lira destek vereceğiz.”

ÇOCUKLAR VE ELEKTRİK MALZEMELERİ DE PROGRAMA DAHİLDİR

Türkiye Aile Destek Programı’na Ekim 2022’de Çocuk Katkı Maddesi ve Elektrik Tüketim Esasının eklendiğini hatırlatan Göktaş, şunları kaydetti:

“Desteklerimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödemeler yapıyoruz. Nafaka kapsamında hanelerimize aylık 350-650 lira arasında ek destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile hanelerimize aylık 112-225 lira arasında ödeme yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu