Haber

Gezici Patates Satıcısı: ‘Üretici İşi Bitti, Sigortalı İş Bulacağım’

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray ‘de sokakta patates satıcısı olarak çalışan üretici, yaşadığı ekonomik sıkıntılardan şikayetçi oldu. Hem yapımcı hem de seyyar satıcı olduğunu söyleyen Korkut Yıkılmaz, “Bu işi telef olup bırakacağız. Artık sigortalı işe gireceğim, üretim işi bitti, tek çocuğum var” dedi.

Aksaray’da seyyar patates satıcısı olarak çalışan üretici Korkut Yıkılmaz, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Patateslerin tezgahta kaldığını ve masrafları karşılayamayacağını belirten Yıkılmaz, şöyle konuştu:

“MİLLET MALLARINI SATAMIYOR, PATATES ÇIKMIYOR, ELDE KALIYOR”

“İnsanlar malını satamıyor, patates çıkmıyor, ortada kalıyor. Ben buraya kendim getirdim, burada satamıyorum. Kilosu 7 lira veriyoruz, tekrar satamıyoruz. Akaryakıt, personel giderleri, çuval maliyetleri hep yüzde 200-300 arttı. 5-6 lira tek başına maliyetten tasarruf etmiyor. 70 -80 dönüm patates ektim satamıyoruz. Kendimiz getiriyoruz çünkü. çıkmıyorlar ama biz kendi kamyonumuzla kendimiz satıyoruz, bazen toptan satıyoruz, bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz, tüccar para kazanmaz, onlardan para kazanır, insanlar hep yarı yolda kalır. Orta. Ne olur bize. Sen de benim gibi rezil olursun. “Buraya gelirsen bu kadar. 15 gün oldu ve patatesler henüz bitmedi. 400 çuval vardı, 15 çuval kaldı.”

“EKMEK ETMEYİ BIRAKACAĞIM, ARTIK SİGORTALI İŞ BULACAĞIM”

Patates ekim işini bırakıp sigortalı işe gireceğini belirten Yıkılmaz, “Ben ekimi bırakıp sigortalı işe gireceğim. Bu yıl istifa ettim arkadaş, geçimimizi sağlayamıyoruz, arabayı sigortalayamadık. Lastikler eskidi, mahvolduk. Bedava alsan mazotun fiyatı 3-4 lira. Biz zaten 7 liraya satıyoruz. Tasarruf etmez.” “Şu anda zarardayız. Yok olup gideceğiz bu işi. Artık üretim işi bitti, tek çocuğum var” dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

pazaryoluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu