Ekonomi

Goldman, ABD hisse senetlerinde 42 milyar dolarlık potansiyel hedge fon satışı görüyor

Goldman Sachs, emtia alım satım danışmanları (CTA’lar) olarak da bilinen trend takip eden hedge fonlarının, borsadaki düşüşün devam etmesi halinde önümüzdeki ay ABD hisse senetlerinde 20 milyar ila 42 milyar dolar arasında satış yapabileceğini belirtti. Bankanın yakın tarihli bir notuna göre, S&P 500 endeksinin 5.135 puanın altına düşmesi, bu fonlar için kısa vadeli eğilimleri olumludan olumsuza çevirecek ve potansiyel olarak önemli bir satış başlatacaktır.

S&P 500’ün performansı bu bağlamda kritik önem taşıyor, zira önümüzdeki ay içinde mevcut konumundan %3,2’lik bir düşüş, trend takip eden hedge fonların endeksteki şirketlerden yaklaşık 20 milyar dolar değerinde ve küresel hisse senetlerinde 200 milyar dolardan fazla hisse senedi satmasına yol açabilir. Daha fazla bir geri çekilme S&P 500’deki satışların toplam 42 milyar dolara ulaşmasına neden olabilir.

Şu an itibariyle S&P 500, beklenenden daha güçlü ABD fiyatları ve satış rakamlarının yanı sıra yeni jeopolitik endişelerin etkisiyle geçen hafta Pazartesi gününden bu yana %2,6’lık bir düşüş yaşadı.

Hedge fonlarının iki hafta üst üste ABD hisse senetlerinde net satıcı olması nedeniyle satış eğilimi yeni değil, özellikle geçen Çarşamba günü güçlü bir tüketici fiyat endeksi raporunun ardından Federal Rezerv’in yakın gelecekte faiz oranlarını düşürme eğilimine ilişkin belirsizliğin artmasına neden oldu.

Buna karşılık, uluslararası hisse senetleri alanında Goldman Sachs, hedge fonların üç hafta üst üste Çin hisse senetlerinde net alıcı olduğunu ve aynı zamanda ABD enerji hisse senetlerinde net satıcı olduğunu bildirdi. Bu faaliyet, küresel olarak değişen piyasa koşullarında hedge fon yatırım stratejilerindeki bir değişimi yansıtıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

cermik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu