Haber

Gönüllü şefler depremzedeler için mutfağa girdi

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay’ın afet bölgesinde üç öğün yemek olarak verdiği beslenme desteğine ünlü şefler de katıldı. Aşevlerinde ocak başına giden yüze yakın aşçı, depremzedeler için yemek pişirdi.

Danilo Zanna, Ömür Akkor, Mert Saraç ve Rafet İnce’nin de aralarında bulunduğu gönüllü hareketinin kurbanları için şefler yemek pişirmek için kolları sıvadı. Kızılay’ın koordine ettiği beslenme grubu, afetin başından bu yana 30 milyon kaptan fazla gıda üreterek mağdurlara ulaştırdı.

100’E YAKIN ŞEF KATILDI

Üniversitelerin Gastronomi bölümü öğrencileri, Turizm Akademisyenleri Derneği ve Aşçılar Federasyonu öğrencileri ile birlikte afet bölgelerindeki Kızılay aşevlerine gelen 100’e yakın şef, afet bölgesindeki Kızılay aşevlerinde mağdurlar için yemek yapıyor.

Depremin ilk anından bu yana bini aşkın profesyonel çalışanı ve 5 bine yakın gönüllüsü ile hem depremzedelere hem de arama kurtarma ve sağlık personeline destek sağlayan Kızılay, ünlü şefler tarafından da güçlendirildi.

Bölgede Kızılay koordinasyonunda Afet Beslenme Kümelenmesinde yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte; 5 adet aşevi, 352 adet seyyar mutfak, 86 adet yemek aracı, 38 adet portatif fırın ve 22 adet sahra mutfağı ile çalışmalar yürütülmektedir.

31,2 MİLYON KİŞİYE SICAK YEMEK

Kızılay koordinasyonunda depremden etkilenen tüm illere seyyar mutfak ve yemek araçları gönderen Afet Beslenme Kümesi bugüne kadar yaklaşık 7.500.000 kişiye çorba, 31.256.000 kişiye sıcak yemek, 36.092.000 kişiye ekmek dağıttı. . Kızılay, 14.477.000’den fazla yemek malzemesi, 17.173.000’den fazla su ve 2.085.000’den fazla içecek dağıttı.

Kızılay Beslenme Noktaları, Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından ve web sitesinden takip edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu