Yaşam

Hazar Gölü’ndeki kumsallar Ege ve Akdeniz’i solluyor

Bu resmi görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin

Ege ve Akdeniz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte nüfuslarını ikiye katladı. Ege ve Akdeniz’e akın eden vatandaşlar yazın keyfini çıkarıyor.

Ege ve Akdeniz’e gitmek istemeyen ya da yer bulamayanlar rotasını Elazığ’a çevirdi.

Elazığ’da ise serinlemek isteyen vatandaşlar, derinliğiyle ilk sırada yer alan 22 kilometre uzunluğunda ve 6 kilometre genişliğindeki Hazar Gölü’nün kıyısındaki plajlara akın etti.

Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Mardin ve Batman başta olmak üzere çevre illerde yaşayan vatandaşlar, Hazar Gölü’nü denize uzak olduğu için tercih etti.

Tatilciler için farklı fırsatlar sunmaktadır.

İki adası ve gizli bir şehri bulunan Hazar Gölü, apart otel, kamp çadır alanları ile tatilcilerin gözde mekanı haline geldi. Akdeniz ve Ege kıyılarına pek benzemeyen Hazar Gölü’nde tatilcilere şezlong, şemsiye, deniz bisikleti ve tekne çeşitleri gibi imkanlar da sunuluyor.

“Ege ve Akdeniz’i aramıyor”

İşletme sahiplerinden Mehmet Bahçeci, Hazar Gölü’nün başlı başına bir değer olduğunu vurguladı. “Ege ve Akdeniz’i aramama sözleri burada gerçeğe de yansımış durumda. Bunaltıcı sıcaklardan serinlemek için yoğun bir talep var.

Buraya gelen insanların yüz ifadelerine baktığımızda oldukça memnun olduklarını görebiliyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere İç Anadolu’dan, hatta Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelen vatandaşlarımız da var. Burada yabancı turistlerimiz de var.

Buradaki meskenlerimiz zaten Ağustos ayının sonuna kadar dolu. Buraya gelen veya gelecek olan misafirlerimiz pişman olmayacaklardır. Çünkü burası çok güzel bir bölge.” söz konusu.

“Burası Ege ve Akdeniz’den daha serin”

Diyarbakır’dan geldiğini söyleyen Medine Derya Kanat, “Buraya ilk defa geldim. Beklediğimden çok daha güzel buldum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim ama çok beğendim. Başka bir yere gitmeyi düşünüyorduk ama burası yakın olduğu için buraya geldik. Buraya geldiğimiz doğrudur.

Yıllarca İstanbul’da yaşadım. Bodrum’a tatile gittim, Ege ve Akdeniz çeşitlerine katıldım ama buradan bir farkı yok. Burası daha serin. Orada nem çok yüksek ama biz burada geceleri örtünerek uyuyoruz. Burada hem yaz mevsimini hem de bahar mevsimini yaşıyoruz.”terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu