Haber

İçişleri Bakanı Soylu: 2021 ve 2022’de faili meçhul cinayet kalmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 ve 2022’de tek bir faili meçhul cinayet kalmadığını belirterek, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa son iki yıldır faili meçhul cinayetimiz olmadı. Arkadaşlarımız hepsini buldu. .” söz konusu.

AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Soylu, Beşiktaş Türkali Mahalle Muhtarı ziyaretinin ardından Beşiktaş Çarşısı Ihlamurdere Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra Ortaköy’de bir kafede esnaf ve kanaat önderleriyle çay sohbetine katılan Soylu, yaptığı konuşmada şunları söyledi; Eskiden insanların “Ben Kürdüm” veya “Ben Aleviyim” demekte tereddüt ettiğini ama artık Türkiye’de herkesin kendini ifade ettiğini söyledi.

“Tayyip Erdoğan her şeyi değiştirdi. Sadece köprüler, barajlar, şehir hastaneleri, yollar yapmadı. Bu ülkenin tüm potansiyelini harekete geçirdi.” Soylu dedi ki:

“Alevilik konusunda Ali olmadan Türkiye Aleviliğe teslim olur mu? Almanya’nın böyle bir projesi var. Sağır padişah bunu biliyor. Böyle bir proje yaratmak istiyor. Bizim Alevilerimizin önemli bir kısmı karşı. Bazıları 2.5-3 yıldır arkadaşlarım 1585’te Cumhurbaşkanımızın talimatıyla cemevini ziyaret ettiler, ‘Biz senin devletiniz, ne istersen yaparız’ dediler. “Ne isterlerse yaptık. 9 bin talebin yüzde 90’ını yerine getirdik. Bazı cemevleri yaptık, bazılarının içini döşedik, bazılarının önünü açtık, bazılarının kütüphanesini yaptık, bazılarının altyapısını kurduk. Hepsini yapmaya çalıştık. Çünkü bu devletin parasıyla yapılan bir iş. Bütün bunlar yapıldı ve yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Alevi Bektaşi kurumu kuruldu. Bunların hiçbiri kolay işler değil. Kerbela’ya kadar uzanan acılarımızdan sonra bizi bambaşka bir noktaya itmeye çalıştılar. Ama Türkiye buna kanmadı, Tayyip Erdoğan buna kanmadı.”

“FETÖ’cüleri devlete geri göndermek istiyorlar”

ABD ve Fransa’nın Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de PKK ve PYD’nin arkasında olduğunu anlatan Soylu, sadece Türkiye’nin değil, Türkiye’den umut besleyenlerin, Amerika ve Avrupa’nın baskısı altındaki ülkelerin de 14 Mayıs seçimlerini beklediğini söyledi. .

Bakan Soylu, Avrupa’nın Türkiye’yi mülteci deposu yapmak istediğini ancak buna engel olduklarını söyledi.

Muhalefet partilerini de eleştiren ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması taleplerine tepki gösteren Soylu, “Temelde FETÖ’cüleri serbest bırakmak istiyorlar. .Onları tutsak olarak görüyorlar.Onları da devlete iade etmek istiyorlar.Peki bu çabalar neden yapıldı?” dedi.

“2021 ve 2022’de bu ülkede faili meçhul cinayet kalmadı”

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

“2021’de, 2022’de bu ülkede faili meçhul cinayet kalmadı. Bu kolay iş mi? Demek ki birileri Türkiye’yi sabote etmiyor, kışkırtmıyor, içeriden bilgi sızdırmaya yönelik çok fazla saldırımız yok. bu kadar kolay mı Cumhuriyet tarihinde bir ilk Son iki yıldır faili meçhul cinayetimiz yok arkadaşlar hepsini bulmuş teknolojimizi güçlendirdik jandarma polis kıyı asayişinin hepsini getirdik , göç birbirinin ortasına. Ancak birileri sisteme girdiği andan itibaren istediği provokasyonu yapma kabiliyetine sahip. Buna tekrar tekrar şahit oluyoruz. Yaptık.”

Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ın geçmişte bloke edildiğini belirten Soylu, Tayyip Erdoğan’a yapılanların külliyat olduğunu ifade etti.

Dünyada Amerika ve Avrupa’da ekonomik bir dalgalanma olduğunu ifade eden Soylu, “Tayyip Erdoğan buradan yine Türkiye’ye fırsat yaratacak. Onlar patinaj yaparken bizim ekonomimiz yeniden en iyi noktaya doğru yürüyecek göreceksiniz. Sen, bu milletin iradesiyle, Allah’ın izniyle.” ifadesini kullandı.

Mesut Özil ve Fatih Akel ile top oynadı

Ortaköy’de esnaf ve kanaat önderleriyle çay sohbetinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Boğazı’na bağlı Arnavutköy’de… Sporkulüpte amatör spor kulüp temsilcileriyle bir araya geldi. Soylu, futbolcular Mesut Özil ve Fatih Akel ile kısa süre top oynadı.

divrigi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu