Haber

İkizi depremde hayatını kaybeden SMA’lı Aybüke hayata tutunmaya çalışıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde HATAY’da yaşayan ve kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan SMA’lı 7 aylık ikizlerden Amine hayatını kaybetti. Amine’nin cenazesini Hatay’da toprağa veren Semiha ve Sedat Uyrum çifti, diğer bebekleri Aybüke’yi yaşatmak için Antalya’ya yerleşti. Bir çocuk daha kaybetmek istemediğini söyleyen Semiha Uyrum, “Bir daha çocuk sahibi olmanın acısını yaşarsak dayanamayız.”

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Semiha ve Sedat Uyrum çiftinin geçen yıl ikiz bebekleri olacağı öğrenildi. 36 haftalık prematüre ikizler bir süre kuvözde kaldı. Bu sırada alınan kan örneklerinden bebeklerin SMA Tip-1 hastası olduğu ortaya çıktı. İkizler geçen ay rahatsızlanınca Hatay’da hastaneye kaldırıldı ve bir süre sonra Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede cihaza bağlıyken depreme yakalanan Amine, kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Solunum cihazına bağlanan Aybüke’yi götüren aile binayı terk etti. Uyrumlu çift, çocuklarının cenazesini Hatay’da toprağa verdi. Hayatta kalan Aybüke çadırda yaşayamadığı için Antalya’ya gelen aile, bir çocuk daha acı çekmemek için onu hayata bağlayacak tedaviye ulaşmak istiyor. ‘BU HASTALIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORDUK.’ Bir ay kuvözde kaldılar. Onlar kuvözdeyken kan sonuçları geldi ve bu hastalığı öğrendik. O güne kadar bu hastalığın ne anlama geldiğini bile bilmiyorduk. Bunu öğrendiğimizde dünyamız yıkıldı. O günden beri çocuğumuz ölecek korkusuyla yaşıyoruz. Doktor, ‘2 yaşına kadar yaşayabilir’ dedi Uyrum, “Depremin olduğu gün çocuklarım Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ndeydi” dedi. Bizim için çok zor, çocuğumuzu kaybettik” dedi. UKE’Yİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ’ Geçen ay çocukları için vali onaylı kampanya başlattıklarını söyleyen Semiha Uyrum, “Kampanya şu anda yüzde 2 seviyesinde. Biz sadece çocuğumuza nefes aldırmak istiyoruz. ,yaşa ve tutun hayata.Depremde yurdumuzdan ayrıldık buraya geldik.Tek amacımız evladımızı yaşatmak.İkizini kaybettik bir evlat acısını yaşadık kaybetmek istemiyoruz Aybüke Sedat Uyrum, deprem anında eşinin ikizleriyle birlikte yoğun bakımda olduğunu belirterek, “Koridordaydım ve deprem olunca çocuklarımı almak için yoğun bakıma gittim. Aybüke aldık ama Amine cihazlara bağlandı. Acımasın diye alamadık. Maalesef depremde elektrikler kesilince makineler durdu ve kızım hayatını kaybetti.”

Uyrum, kimseye ulaşamadıklarını ve telefonlar kesildikten sonra yalnız bırakıldıklarını belirtti. “Burada kalamadığı için Antalya’ya geldik. Burada da kalıcı olarak lojmanda kalıyoruz. Tek sıkıntımız çocuğumuzun bir an önce kurtulması” dedi.

buldanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu