Haber

Eski Hatay Barosu Başkanı Dönmez, Ahbap Derneği’ne Çadır Sattığı İçin Kızılay Yönetimine Suç Duyurusunda Bulundu

TAMER ARDA ERSİN

Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, bayramın üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL’ye 2 bin çadır satışı yaptığı gerekçesiyle Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. deprem. Dönmez, Kınık ve Kızılay yönetiminin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 220. maddesinde düzenlenen “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan yargılanmasını talep etti.

Depremin ardından Kızılay’ın, depremzedelere yardım etmek isteyen AHBAP Derneği’ne yan kuruluşu aracılığıyla çadır sattığı ortaya çıktı. Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de, 2012’de düzenlenen ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ kabahatini işledikleri teziyle Kızılay Lideri Kerem Kınık ve Kızılay yönetimi hakkında yanılgıya düştü. 220.TCK.

Dönmez’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Kızılay Derneği’nin depremin 3. gününde 2050 çadırı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP Derneği adlı kar amacı gütmeyen kuruluşa 46 milyon liraya sattığı anlaşıldı. Ahbap Kızılay’ın Kızılay’dan çadır satın almasıyla ilgili açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, durumun ahlaki, rasyonel ve hukuka uygun olduğunu, aksini iddia edenlerin ya durumu anlamadıklarını ya da ‘kötü niyetli’ olduklarını belirtti. Çadır hammaddesi temini için kaynak ayırdığını ve Kızılay aracılığıyla üretilecek çadırların ücretsiz olarak depremzedelerin yararlanması için planlandığını anlattı.

“DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLMESİ GEREKEN ÇADIRLAR SATILDI”

Deprem anından itibaren depremzedeler için elindeki kaynakları kullanmak zorunda kalan Kızılay, elindeki çadırları para karşılığında satarken, depremin ardından hemen ve hızlı bir şekilde deprem bölgesine sevk edilmesi gerekiyordu. deprem afeti meydana gelmiş olup, yönetmelikle zorunlu kılınan görevleri, kayıpları en aza indirmek, verimli ve yönetmelikteki hedefe uygun olarak gerçekleştirmektir. Barınma sorununun hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğinde elinde bulunan çadırları satarak, bizim işimiz devam ederken çadırları depolarında bulundurarak, deprem felaketinden sonra hareket tarzı açısından pek çok sorumluluk gerektiren bir formda hareket etti. vatandaşların barınma ihtiyacı vardı. Yukarıda verilen bilgilerden, meydana gelen sarsıntı felaketi nedeniyle, kuruluş tüzüğü gereğince ve beklenmeksizin doğal afetlerin yaralarını sarmak için harekete geçmekle yükümlü olan dernek başkanı ve sorumlu organları hakkındaki tartışmalar ortaya çıkmaktadır. bir talimat, toplumda Türkiye Cumhuriyeti savcılarının derhal ve delilleri karartmadan soruşturma yapmasını gerektirecek düzeyde bir infial yaratacaktır. Bunlar son derece vahim ve önemli tezlerdir.”

(Arşiv Resmi: Hatay’da Kızılay’ın AHBAP’a sattığı çadırlar)

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu