Haber

İnce’den ikinci tur yanıt: Herkes ne yapacağımı tahmin ediyor

Ülke Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı’na yönelik “Babacan ve Davutoğlu ile yollar ayrı, adaylıktan kayıtsız şartsız çekilirim, sizi desteklerim” açıklamalarına CHP’den yanıt gelip gelmediği sorusuna İnce, “Hayır” yanıtını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu.

‘SEÇİMİNİZE HATIRLAMAYACAKSINIZ, ONLARA İHTİYACINIZ VAR’

“Seçim ilk turda mı bitecek?” sorusu üzerine İnce, “Gördüklerim ikinci tura kalıyor” dedi. “İkinci tur için şansınızı nasıl görüyorsunuz?” İnce, soruda siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“8 istemeden 5 olmaz, 5 istemeden 3 olmaz. Siyaset emek yoğun bir iştir. Tezdir, ikna işidir. Siyaset tehdit işi değildir. Siyaset değil. ‘Çık’ deme konusunda, o tabanı, o seçmeni ikna edeceksiniz, ‘Onları kazanacaksınız.

‘Zamanı gelince gerekeni yapacağım’

“Kılıçdaroğlu ve Erdoğan ikinci tipte yarışırsa sizin durumunuz ne olur?” Soruya cevaben İnce, birinci turu görmeden ikinci turdan söz edilmemesi gerektiğini belirterek, “Memleket Partisi’nin üyeleri genellikle gençler ve üniversite mezunu. Aklı başında insanlar ve gereğini yapacaklardır.” Bu konuda hiç şüphem yok.”

İnce, “İkinci tur olsa oyunuzu kime verirsiniz?” O da, “Gerekeni yapacağım, zamanı gelince merak etmeyin. Bizim ne yapacağımızı zaten bütün millet tahmin ediyor. Ne yapacağımı herkes tahmin edebilir. Hiç şüphe yok.”

Sorunuz, “Kılıçdaroğlu’nu destekliyor musunuz?” “Erdoğan gitmeli tabi ki. Erdoğan yoruldu, 21 yıldır bunu yapamıyor. Ama benim kalıp seçilmemi istiyor gönlüm. Erdoğan artık gerçekliğini ve sağduyusunu kaybetti. Kılıçdaroğlu seçilir, görev süresi sonunda 80 yaşına girecek.Genç, daha dinamik… Muharrem İnce’nin seçilmesini çok isterim ama bizim milletin takdiri nedir bilmiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

imranli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu