Haber

Antalya’da Hıdırellez Festivali başladı

Baharın habercisi sayılır Hıdırellez Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor. İki gün sürecek Hıdırellez Şenliği Karaalioğlu Parkı’nda başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bereket ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği şenlik programıyla kutluyor. Hıdırellez Festivali’nin ilk gününe katılan her yaştan Antalyalılar müzik ve danslarla doyasıya eğlendi.

Festivalin ilk gününde vatandaşlar, Miss Kervancılar Türk Halk Müziği Topluluğu’nun çaldığı canlı müzik eşliğinde dans ederek keyifli vakit geçirdi. Etkinlik alanında ayrıca Hıdırellez masalı ve masal atölyesi, sanat çalışmaları, yoga ve nefes terapileri, tiyatro gösterileri, dans gösterileri ve çeşitli konser etkinlikleri gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklar çuval yarışı, ip atlama, yüz boyama ve ip çekme etkinlikleri ile eğlenceli vakit geçirdiler. Kadın kooperatiflerinin bulunduğu yemek, el işi ve ikramlık stantlarına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, etkinlik alanında kurulan dilek ağacına Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan Marteniçka bilekliklerini asarak dileklerini dile getirdi.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

palandoken-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu