Haber

İngiliz bakandan 50 yaş üstü para kazanma tavsiyesi: Bisikletli kurye olun

İngiltere’nin yıllık oranı Haziran’da yüzde 7,9 oldu şişirmeseni devirmek için verilen mücadele devam ederken Çalışma Bakanı Stridehalkadan farklı bir önerigelmek.

Ülkede 50 yaş üstü nüfusa seslenen Stride, nakit sıkıntısı çekenlerin, Deliveroo gibi kargo şirketlerinde esnek çalışmaya yönelebileceğini savundu.

Bakan, iş arayan yaşlıların, çoğunlukla gençlerin bulunduğu paket servis ve diğer esnek işlerde çalışmayı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Mel Stride’ın duyurusu, 2021’den bu yana 50’nin üzerindeki çalışan sayısında yüzde 62’lik bir artış kaydeden gıda dağıtım şirketi Deliveroo’nun Londra genel merkezine yaptığı ziyaret sırasında geldi.

‘İş dünyasında birçok büyük fırsat var’

İngiliz bakan, “İş dünyasında pek çok harika fırsat var ve insanların bu seçenekleri düşünmesi kesinlikle iyi.”açıklama yaptı.

Londralı bir bisiklet dağıtım şirketi olan Deliveroo’nun çalışma koşullarına övgüde bulunan Stride, şunları söyledi: “Burada esnek çalışma saatleri var. Dilediğiniz zaman işinize başlayıp bitirebilirsiniz. Belirli saatlerin dışına çıkmanıza gerek yok ve bu da büyük avantajlar sağlıyor.”terimleri kullandı.

Bakan, yaşlı işçiler için kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratma sorumluluğunun patrona ait olduğunu savundu.

Kariyer planlarına gelince, 61 yaşındaki Stride mevcut işine devam edeceğini ve erken emekli olmaya niyeti olmadığını söyledi.

bakan, “Şu an bulunduğum pozisyondan çok memnunum. Elbette bildiğimiz anlamda siyasette hiçbir şey kesin değil. Dolayısıyla bundan yıllar sonra nerede olacağımı tahmin edemeyiz. Ama gerçekten bu işe devam etmek istiyorum çünkü dünyanın en büyük işi.”konuşmasını bitirdi.

Birleşik Krallık’ta enflasyon

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan verilere göre, haziran enflasyonusürpriz bir düşüşle yüzde 7.9reddetti.

Mayıs ayında ülkede yıllık enflasyon yüzde 8,7 oldu.

ceylanpinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu