Ekonomi

İSİB’den Erbil Yapı Fuarı’na Milli Katılım Organizasyonu

İklimlendirme Sanayii İhracatçıları Birliği (ISIB), 23-26 Mayıs tarihleri ​​arasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil kentinde düzenlenen Erbil Yapı Fuarı’na milli katılım düzenledi.

ISIB ile birlikte Türkiye’den 10 firma Milli Katılım organizasyonuna katıldı. Fuarda İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’ni Temsil Etmek Yönetim Kurulu üyeleri  Kerem Ünlü ve Murat Erenoğlukatıldı.

Fuar ve stantları IBKY Başbakanı Mesut Barzani ziyaret ederken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Yatırımlar Bakanı Dr. Mohammed Shukri ve IBKY Bölge Teşkilatlar Bakanı Aydın Maruf ISIB standını ziyaret ederek heyet yöneticileriyle bir araya geldi.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut ile TC Ticaret Ataşeleri Kerem Tuzlu ve Kemal Bahadır da standımızı ve katılımcı üye firmaları ziyaret ederek fuar ve bölge hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Milli Katılım organizasyonunun başarılı olduğunu ifade eden, ISIB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü, Fuarla ilgili şunları söyledi: “Irak, 2,5 milyar dolarlık iklimlendirme branşı ithalatı ile Türkiye için stratejik ülke konumunda. Türkiye İklimlendirme bölümü olarak yüzde 12’ye yakın ihracat hacmiyle şu anda ülkede 3. sıradayız. Coğrafi yakınlığımız ve kültürel benzerliklerimiz şubemize yurt içinde önemli bir avantaj sağlamaktadır. Fuara 10 firma ile katıldık. Katıldığımız tüm firmalar fuardan çok memnun kaldı. İSİB olarak bölümümüzün firmalarını standımızda ağırlamaktan ve onların toplantılarına fuar süresince ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduk.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gercus-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu