Teknoloji

Tartışmalı Irak Savaşı Oyunu Six Days in Felluce Steam’e Geliyor!

 
Tartışmalı nişancı aksiyon oyunu Six Days in Fallujah, 22 Haziran’da Steam Early Access’te çıkış yapacak. Uzun süredir geliştirilme aşamasında olan oyun, 2004’teki İkinci Felluce Muharebesi’nin hikayesini anlatmayı amaçlıyor.
 
Savaşa farklı açılardan bakmaya çalışan bir yapım
 
 
 
Amerikan askerleri ve Irak direnişine karşı savaşan siviller de dahil olmak üzere savaşı çeşitli açılardan anlatmayı amaçlayan Felluce’de Altı Gün, yayıncı Victura’ya göre 39,99 dolardan başlayacak. Birinci şahıs taktik yapısına sahip olan oyunda hem tek oyunculu hem de çevrim içi co-op modu yer alacak.
 
Oyunu online co-op modunda dört arkadaşınızla birlikte oynayabilecek ve bu savaş atmosferini yaşayabileceksiniz. Erken erişim olarak çıkması planlanan oyunda co-op tabanlı görevler, özel operasyonlar ve daha fazlası yer alacak.
 
Savaşın gerçek hikayelerini sunmayı amaçlayan Six Days in Fallujah’ın tam sürümü 2024 yılında çıkacak. Oyunun tam sürümü hem PC hem de konsollarda mevcut olacak.
 
Oyun neden tartışmalı?
 
 
 
Six Days in Fallujah’ın orijinal olarak Konami tarafından on yıldan fazla bir süre önce piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Ancak yayıncı Victura, tartışmalı içeriği nedeniyle 2009 yılında oyunu geri çekmeye karar verdi ve oyun, savaş karşıtı setler de dahil olmak üzere çok fazla tepki aldı.
 
Tarihler 2017’yi gösterdiğinde geliştirici Atomic Games’in CEO’su tarafından yeni bir stüdyo kuruldu. Daha önce Bungie stüdyosunda çalışan isimlerin de aralarında bulunduğu Highwire Games ekibi, tartışmalı oyun için yeniden kolları sıvadı. Şimdi oyunun çıkışına çok yakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu