Haber

İsrail, Gazze halkına güneye gitme uyarısını yineledi

İsrail ordusu, hava ve kara saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki halka güneye gitme uyarısını yineledi.

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail ordusunun bugün 13.00-16.00 saatleri arasında Gazze Şeridi’ndeki Selahaddin Yolu üzerinde trafiğe izin vereceğini” belirtti.

Açıklamada Gazzelilere şunlar söylendi: Gazze Vadisi’nin güneyine geçişten yararlanın. “Kendinizi ve sevdiklerinizi düşünüyorsanız talimatlarımıza göre güneye gidin.”

İsrail, 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki halka sık sık güneye gitme çağrısında bulunuyor.

Ancak İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyini boşaltma talimatı verdiği ilk günden bu yana güney bölgelerdeki bombardımanlar devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer yardım kuruluşları, “Gazze’nin hiçbir yerinin siviller için güvenli olmadığı” uyarısında bulunmuştu.

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yerlerinden edilen onbinlerce kişinin sığındığı hastanelerin yanı sıra okul, cami, üniversite gibi kamu binalarını defalarca hedef aldı.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken, Aksa”nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Gazze’de İsrail saldırılarında 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisleri olan Şifa, Nasr Çocuk, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Filistin Kızılı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Hilal, tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu