Haber

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun Hançer’e tepkisine imalı bir paylaşım yaptı

CHP’nin 38. Olağan Kongresi Ankara’da yapılıyor. Genel lider adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında son seçimlere değinerek, “Seçime sırtımda hançerle girdim” dedi. Eleştiri oklarının hedefi olduğu düşünülen Meral Akşener ise tepkisiz kalmadı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım’da Ankara’da yapılacak.

Başkanlık için 4 farklı aday belirtilirken, Başkan adaylarından ikisi adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Genel Başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu adaylık konuşmalarını okuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhur İttifakının zorunluluk olduğunu savunarak seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Tarihin bize yüklediği yükümlülük. 6 liderle oturduk. Bu tabloyu kısmen anlattım ve onlara şunu anlattım; Ülkede demokrasi yok. Sorunlar yumağı haline geldi. Biz altı lider olarak tarihin bize getirdiği sorumluluğu yerine getirmek zorundayız.” sözlerini kullandı.

“Seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım.”

“Uzun uzun anlattım. 6 kişilik bir parti olarak bir araya geldik. Oturup ülkeyi nasıl yöneteceğimizi çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırlayıp halkımızla paylaştık. “Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalıştık” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, 6 kişilik masadan ayrılanların da olduğunu belirterek, şöyle devam etti;

“Cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesine gelindiğinde masadan kalkıp masaya dönmek vardı. “Seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım.”

Kılıçdaroğlu’nun hançer gönderiminin hedefi olduğu düşünülen Meral Akşener, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Partisinin hafta içi grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaşan Akşener, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz; ‘Cumhuriyeti ayağa kaldıracak olan sizsiniz!’ ‘Siyasetin yeni düzenini kurmak!’ diyerek bize verdiği kutsal görevi üstleniyoruz. İfadelerini kullandı.

“‘Türkiye’nin geleceği’ diyoruz. ‘Belediyelere ihtiyacımız var, merak etmeyin!’ onlar söylüyor.”

Akşener konuşmasında şunları söyledi: ‘Milletin iradesi esastır diyoruz. ‘En iyisini biz biliyoruz.’ onlar söylüyor. ‘Türkiye’nin geleceği’ diyoruz. ‘Belediyelere ihtiyacımız var, merak etmeyin!’ onlar söylüyor.’ dedi.

‘Her fırsatta bizi gömmeye çalışıyorlar ama hâlâ tohum olduğumuzu öğrenemediler.’

besiriajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu