Haber

İstanbul Valiliği görevinden dolayı Gaziantep Valisi Davut Gül için veda programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Valisi olarak atanan Gaziantep Valisi Davut Gül için Büyükşehir Belediyesi tarafından veda programı düzenlendi.

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Gül, Gaziantep’in ayrı bir şehir olduğunu ve bu şehirde herkesin birlikte hareket ettiğini söyledi.

Kimseyi ötekileştirmediklerini ifade eden Gül, “Bu şehrin en önemli başkentlerinden biri Gazianteplinin özverili emeğidir. Bu şehri ayakta tutan da budur. Burada herkesin önceliği Gaziantep için bir şeyler yapmaktır.” söz konusu.

Yatırımların devam ettiğini belirten Gül, “Yatırım yapılmasının nedeni burada toplumsal barış ve kardeşliğin üst düzeyde olması, insanların birbirine kavuşması. Dolayısıyla biz bu ruhu koruduğumuz sürece Gaziantep’in daha da güzel olacağına inanıyorum. İşaret edilmesi gereken şehirlerden biri de bizim için önemli olan bir diğer şey de Gaziantep.” Küçük oğlumuz burada doğdu, acılarımıza ev sahipliği yaptı, annem burada vefat etti. İkisinde de bütün şehir bizimleydi.” dedi.

Hangi göreve giderse gitsin Gaziantep’i arayacağını ifade eden Gül, “Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Gaziantep kardeşlik, kardeşlik yurdudur. ekonomi Büyümeye devam ettiği sürece tüm sorunlar çözülecektir. İstanbul halkına hizmet etme fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Vali Davut Gül’ün çok çalışkan bir insan olduğunu belirterek, herkese kapısını ve gönlünü açtığını söyledi.

Gül’ün şehirde varlığını hissettirdiğini belirten Şahin, “Adam gibi adam. Bize baba olmayı öğretti. Bu yüzden bir yandan mutluyuz, bir yandan da onu İstanbul’a gönderme konusunda tedirginiz. Öte yandan yeni vali gibi inşallah aynı iradeyle biz de hedef alınırız. Çünkü Gaziantep herhangi bir şehir değil. “Gaziantep çok özel bir şehir. Buraya gelecek olan valimizle de yapacak çok işimiz var.” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Vali Gül’e bakır ikramlarda bulundu.

Programa katılan protokol üyeleri başta olmak üzere daire başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Vali Gül’ü uğurladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu