Haber

İzmir’de dedesine yardım etmeye çalışırken ölümüne sebep olan kişiye 16 yıl hapis

İzmir’in Karabağlar ilçesinde arabasına binen kıza yanlışlıkla çarparak olaya müdahale eden dedesi Sedat Necmi Gültiren’in (62) ölümüne neden olan Nihat Pekyen’e (45) 16 yıla kadar hapis cezası verildi. ‘Kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek’ suçundan cezaevine gönderildi. Onun isteği üzerine duruşması başladı. Necmi Gültiren’in eşi Sevim Gültiren ilk duruşmasında, “Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Bu sanık yüzünden iki çocuğumla kaldım. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum.” Tutuklu sanık Pekyen, karşı tarafın kendisine küfür ettiğini söyledi.

Olay, 22 Haziran 2023 tarihinde Osman Aksüner Mahallesi 5733 Sokak’ta meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası olan otomobil boyacısı Sedat Necmi Gültiren, kızı ve 10 yaşındaki torunuyla bir restoranda akşam yemeği yedi. Yemeğin ardından Gültiren hesabı öderken torunu da restoranın önünde park halindeki arabasına binmek için dışarı çıktı. Küçük kız, dedesinin arabası olduğunu sandığı inşaat firması sahibi Nihat Pekyen’e ait otomobilin arka koltuğuna bindi. İddiaya göre, aynı restoranda oturan ve küçük bir kızın arabasına bindiğini gören Pekyen, arabaya koşarak kızı dövmeye başladı. Bu sırada restorandan çıkan Sedat Necmi Gültiren olaya müdahale etti. Gültiren ile Pekyen arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çevredekiler araya girerek tarafları ayırdı. Kavga sırasında Pekyen, Gültiren’in yüzüne ve göğsüne yumruk attı. Yere yığılan Sedat Necmi Gültiren hareketsiz kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri Gültiren’i ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Dövüş anı kamerada

8 gün yaşam mücadelesi veren Gültiren, 30 Haziran 2023’te hayatını kaybetti. Otopsisi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan Gültiren, İzmir’de toprağa verildi. Kavgaya karışan Pekyen, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Pekyen, tutuklandı. Gültiren’in ölümüyle sonuçlanan kavganın anları iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Soruşturmanın ardından Sedat Necmi Gültiren’in ölümüne sebep olan Nihat Pekyen hakkında ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘ARKA KAPIYI AÇIP KIZLARI DIŞARI ÇIKARMAK İSTEDİM’

Davanın ilk duruşması bugün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Nihat Pekyen, tarafların avukatları ve merhum Sedat Necmi Gültiren’in yakınları hazır bulundu. Savunmasını yapan Nihat Pekyen, “Kız arkadaşımla Denizli’den İzmir’e geldik. Yol kenarındaki bir restoranda yemek yiyorduk. 10-15 dakika sonra arabamın kapısının kapalı olduğunu gördüm. 20 ve 10, arabamda. Arabaya koştum. Kapıyı kilitlemeye çalıştım. Unuttum. 20’li yaşlarındaki kız kapıyı tuttu ve açmadı. Kapıyı açıp kızları dışarı çıkarmak istedim. Araçta kız arkadaşımın çantası, valizim, 4 bin dolar ve 6 bin 800 TL vardı. Kızları aracımdan çıkarmaya çalıştım. Sonra mağdur geldi. Tartışmaya başladık. Kız “Arkadaşım araya girdi ve ayrıldık. Bu kişi bana küfür etti. Avucumla boyuna vurdum. 30 saniye sonra yere düştü. Çevremizdeki esnaf bizi restorana getirdi. Daha sonra polis geldi. Arabamdan 3 bin 200 dolar çalındı” dedi.

‘PENCEREYE VURARAK NİŞİMİN BAŞINI VURDU’

Necmi Gültiren’in kızı Söngül Gültiren ise, “Babam esnaf. Olay günü birlikte yemek yemek istedik. Kendisi gelmek istemedi ama ikna ettik. Yeğenimle birlikte restorana gittik. ve babam.Babam bizi müşterinin aracıyla restorana götürdü.İçeriye girdik,babam arabayı park etti ve arkamızdan geldi.Sonra babamdan önce restorandan çıktık.Kapının önünde arabanın geldiğini gördük. babam bizi olay günü ilk bindiğimiz sanıkla aynı renk ve modeldeki restorana getirdi, restorana geldiğimiz araba olduğunu düşünerek arabaya oturduk. Daha sonra sanığa ait olduğunu anladığımız kapıları açık olan otomobil, “Bu sırada sanık da araca koştu. Kapıyı açtı, yeğenimin kafasını pencereye çarptı ve onu dışarı çıkarmaya çalıştı. Daha sonra babam olay yerine geldi. Sanık babamın yüzüne ve göğsüne yumruk attı. Babam 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. Şikayetçiyim” dedi.

‘BUGÜN SEVGİLİLER GÜNÜ’

Necmi Gültiren’in eşi Sevim Gültiren ise, “Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Bu sandık yüzünden iki çocuğumla kaldım. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum. 60 yaşındaki bir çocuğa parası yetebilir mi?” Adam?” söz konusu.

Nihat Pekyen’in kız arkadaşı Dudu Yılmaz, “Olay günü erkek arkadaşımla yemek yiyordum. Bu sırada Nihat aniden koşarak arabaya gitti. Kızları araçtan indirmeye çalıştı ama vurmadı. Daha sonra merhum ve diğer yakınları toplandı. Küfür edip darp ettiler. Restorana doğru yürürken, “Baskın devam edince Nihat bitti ve geri döndü. Arkamı döndüğümde adamın yere düştüğünü gördüm. Paramız çalındı. Karakolda kızlara bakmalarına rağmen para bulunamadı” dedi.

Taraf avukatlarının savunmasının ardından duruşma savcısı sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, belgedeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla davayı ileri bir tarihe erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu