Haber

Kadir Topbaş’ın ölümünün 3. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş için vefatının 3’üncü yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Esenler Belediyesi Dr. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, çocukları Hüseyin Ersan ve Ömer Topbaş, kardeşleri Mustafa ve Mehmet Topbaş ile yakın arkadaşları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Topbaş için dualar okundu ve merhumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’a yaptığı hizmetleri anlatan video katılımcılara gösterildi.

Burada bir konuşma yapan Tevfik Göksu, merhum Topbaş’la öğrencilik yıllarında tanıştıklarını belirterek, “Kadir abi bizim büyüğümüzdü. Harika yıllarımız var. ‘Hayatımızda örtüşen bir nokta var.’ Kadir abi şöyle derdi: ‘Ben MSP’nin en genç yöneticisiydim, sen de Refah’ın en genç yöneticisisin.’ “Yıllarca Refah Partisi’ndeki Kadir abiyle aynı odayı paylaştım.” dedi.

Bir kişiyle seyahat etmenin onu tanımak için yeterli olduğunu ve merhumla birçok gezi yaptığını belirten Göksu, Topbaş’ın imanına ve ne kadar iyi bir insan olduğuna dair Rabbin huzurunda tanıklık edeceğini belirtti.

Hayatı boyunca çok önemli insanlarla çalışma şansına sahip olduğunu belirten Göksu, şöyle devam etti:

“Onlardan biri de Erbakan hocamız… Kendisiyle çok genç yaşta çalışma şansı buldum. Erbakan hocadan öğrendiğim en değerli şey inanç ve inattı. İnanacaksın ve inat edeceksin. inat olmadan olmaz.İkincisi Cumhurbaşkanımız… Biz onun elinde büyüdük.Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğim şey de var; size kim elini uzatırsa, o eli geri çevirmeyin, herkese yardım edin. . Kadir abimizden öğrendiğim şuydu; insanın kalbini kırma, kırsan bile kalbini al. Bazen toplantılarda tartışırdık. Birbirimizi yanlış anlayacak, üzecek şeyler yaşardık. . O gece mutlaka bir bahane bulun ve beni arayın ve kalbimi kazanın.”

Kadir Topbaş’ı en son hastanedeyken aradığında telefonu açamamıştı ancak “Doktorlar bana konuşmamamı söyledi. Açamıyorum” dedi. Açıklamayla geri döndüğüne dair notunu da paylaşan Göksu, o açıklamayı henüz silmediğini sözlerine ekledi.

Tevfik Göksu’nun konuşmasının ardından sahneye çağrılan Kadir Topbaş’ın oğulları ve kardeşleri, program için Göksu’ya teşekkür ederek özlemlerini dile getirdi. Eşi Özleyiş Topbaş’a Göksu tarafından çiçek takdim edildi.

Program, Kadir Topbaş’ın yakın arkadaşlarının hatıra fotoğrafı çekmesinin ardından sona erdi.

kartepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu