Ekonomi

Kaman, Arcline tarafından 1,8 milyar dolara satın alınmayı kabul etti

Kaman Corporation (KAMN), Cuma günü yaptığı açıklamada, ödemenin tamamen nakit yapılacağı ve toplam değerin 1,8 milyar dolar olacağı süreçte özel sermaye şirketi Arcline Investment Management tarafından satın alınmak üzere bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Anlaşmanın 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor ve Kaman hissedarlarının sahip oldukları her hisse başına 46 dolar nakit almasıyla sonuçlanacak. Bu miktar, duyurudan önceki son işlem gününde piyasa kapanışındaki hisse fiyatına kıyasla %105’lik bir artışı temsil ediyor. Anlaşmanın tamamlanmasıyla havacılık şirketi Kaman, özel yatırımcıların mülkiyetinde olacak.

KeyBanc Capital Markets analistlerinin hazırladığı rapora göre, anlaşma şartlarına göre satın alma, 2024 yılı için öngörülen gelirin 2,3 katı, faiz, vergi, amortisman öncesi karın (FAVÖK) 15,0 katı ve 2024 yılı için öngörülen gelirin 2,2 katı olacak. 2025 yılı için öngörülen gelir ve FAVÖK’ün 13,4 katına eşit.

Analistler, özellikle Ortak Programlanabilir Tapa (JPF) füze programının 2023’te sona ermesinin ardından Kaman’ın ürün gamını büyümeye doğru kaydırmada karşılaşabileceği potansiyel zorluklar dikkate alındığında, yatırım camiasının bu anlaşmayı olumlu algılayacağını belirtti.

“Önümüzdeki üç ay içinde, Kaman Corporation’a yatırım bankacılığı hizmetleri sağlamak için ücret almayı bekliyoruz veya almayı planlıyoruz. Geçtiğimiz 12 ay içinde Kaman Corporation, menkul kıymetlerle ilgisi olmayan hizmetler için firmamızla veya bağlı kuruluşlarımızla anlaştı.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu