Haber

Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun Karanlık Günleri’nin Üzerinden Bir Yıl Geçti

3 aydır elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu ailesi, geçen yıl Türkiye’de uygulanan yüksek elektrik maliyetlerine dikkat çekmek için bir haftayı karanlıkta geçirdi. Bu olayın üzerinden bir yıl geçti.

İşte fotoğrafçı Alp Eren Kaya’nın objektifinden o günlerden ilk kez yayınlanan o fotoğraflar…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Türkiye’de uygulanan yüksek elektrik faturalarına ve bu faturaların yoksul vatandaşlar üzerindeki etkisine dikkat çekmek için 3 aydır konutlarının elektrik faturasını ödememişti. .

Ödenmeyen faturaların ardından Kılıçdaroğlu ailesinin konutlarının elektriği, geçen yıl 21 Nisan’da dağıtımcı şirket tarafından kesildi.

Kılıçdaroğlu ailesi, bir hafta faturayı ödemeyerek günlerini karanlıkta geçirdi.

Karanlıkta kalan Kılıçdaroğlu çifti, 27 Nisan gecesine kadar yedi gün boyunca maddi imkansızlıklar nedeniyle elektrikleri kesilen ihtiyaç sahibi ailelere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Elektrik kesintisinin ardından Selvi Kılıçdaroğlu, “Zaten ödeyemedik. Ama elektriksiz dört milyon aile var. Onlarla dayanışma içinde olalım dedik. Böylece üstesinden geleceğiz. Biz hallederiz, önemli değil” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Yedi karanlık gecede çabamın bundan sonraki adımlarını düşündüm. Kolay olmayacağını biliyorum. Ama şunu herkes bilmeli: Vatanını satanlarla uğraşmak zordur.”

Fotoğrafçı Alp Eren Kaya da bu 7 günlük süreci çektiği fotoğraflarla anlattı.

İnstagram: Alp Eren Kaya

aydincik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu