Yaşam

Shakespeare uzmanından Taylor Swift yorumu: Gerçek bir şair

Bilgin ve William Shakespeare konusunda birinci sınıf uzman Sir Jonathan Bate, müzisyen Taylor Swift’i Shakespeare de dahil olmak üzere “tarihin en büyük yazarları” ile karşılaştırdı. Daha önce Warwick Üniversitesi’nde Shakespeare dersi vermiş olan Bate, Swift’in “birinci sınıf bir gösteri yıldızından” daha fazlası olduğuna inandığını ve ilk albümünden açıkça anlaşılan bir “edebi duyarlılığa” sahip olduğunu söyledi.

“TAYLOR SWIFT GERÇEK BİR ŞAİR”

The Sunday Times Magazine için “Shakespeare Profesöründen: Neden Taylor Swift Bir Edebiyat Devidir” Bate ayrıca Swift’in konserlerinden birinde “hayatının en güzel gecelerinden birini” geçirdiğini yazdı. Bate şöyle yazdı: “Hevesli dinleyicilerinin çoğunun (çoğunlukla kadın) ezbere bildiği şarkılarını dinlediğimde, ilk kez 15 yıl önce aklıma gelen bir düşünceyi doğruladım: Bu sadece birinci sınıf bir şovmen değil, Taylor Swift. gerçek bir şair.”

Jonathan Bate, Swift’in Shakespeare’den nasıl ilham aldığını ve “Love Story” adlı parçası da dahil olmak üzere karanlık anlarını yeniden yazarak materyali nasıl “daha lezzetli” hale getirmeyi başardığını inceledi. Lost Dock’a göre Bate, ‘Love Story’ şarkı sözlerinde Shakespare göndermelerini ilk fark ettiğini söyledi, “Sen Romeo’ydun, çakıl taşları atıyordun / Ve babam ‘Juliet’ten uzak dur’ dedi.”

‘LOVE STORY’ TAMAMLANMAK ÜZERE BİR POP ŞARKISI’

Akademisyen, yaklaşık 13 yıl önce yayınlanan ‘Love Story’ parçasını “akılda kalıcı nakaratı, sürükleyici ritmi ve banjo ile mandolinin ustaca kullanımı sayesinde neredeyse mükemmel bir pop şarkısı” olarak tanımladı. Bate ayrıca Swift’in ilk albümü Fearless’ı parçayı duyduğu anda satın aldığını ve bunu Warwick Üniversitesi’ndeki öğrencilerine Shakespeare’in yıllar içinde nasıl değişip günümüze adapte olduğunu göstermek için kullandığını söyledi.

Akademisyen, Swift’in Ernest Hemingway, Robert Frost ve Emily Dickinson’a da atıfta bulunduğu veya atıfta bulunduğu durumlar olduğunu söyledi.

Bate yazısını şu sözlerle noktaladı:

“Seçkin eleştirmen Profesör Sir Christopher Ricks’in ısrarlı savunması sonunda Bob Dylan’a Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandırdı. Bunu henüz Taylor Swift için yapabileceğimi sanmıyorum. Ama bizi izlemeye devam edin.”

SPOTIFY’DA EN ÇOK DENETLENEN KADIN SANATÇI

12 kez Grammy Ödülü kazanan Swift, dünya çapında 200 milyondan fazla albüm sattı. Çevrimiçi müzik akışı uygulaması Spotify’da en çok dinlenen kadın sanatçı olarak kaydedilen Swift, aynı zamanda ABD’de 1 milyondan fazla satan 5 albüme imza atan tek müzisyen.

Daha önce Austin’deki Texas Üniversitesi, Taylor Swift’in müzik yazma tekniklerini Shakespeare ile karşılaştırarak müfredatlarına dahil etmişti.

haberhalfeti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu