Ekonomi

Kenya ekonomisini güçlendirmek için 682 milyon dolarlık IMF kredisi alacak

Uluslararası Para Fonu (IMF), Kenya ile IMF Yönetim ve İcra Kurulu’nun onayına tabi olarak kadro düzeyinde anlaşmaya vardı ve Doğu Afrika ülkesine yaklaşık 682,3 milyon dolar tutarında kredi sağladı. Bu mali yardım, özellikle ülke salgın sonrası toparlanmaya başlarken ve vadesi 2024’te dolacak önemli bir Eurobond ödemeye hazırlanırken, Kenya’nın ekonomik büyümesini ve sürdürülebilirliğini desteklemeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası.

Perşembe günü açıklanan anlaşma, Kenya’nın Genişletilmiş Fon Kolaylığı (EFF) ve Gelişmiş Kredi Kolaylığı (ECF) düzenlemeleri kapsamındaki ekonomik performansının altıncı incelemesinin sonucudur. Onaylandığı takdirde bu fon, Kenya’nın bu tesisler kapsamındaki toplam mali desteğini yaklaşık 4,43 milyar dolara çıkaracak. Ek fonların kamu maliyesi yönetiminde önemli bir rol oynaması ve Kenya’nın borç yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olması bekleniyor.

17 Temmuz 2023’te IMF, ülkenin karşı karşıya olduğu likidite baskılarını dikkate alarak Kenya’nın EFF ve ECF düzenlemelerini on ay uzattı. İlk düzenlemeler 2021’de yürürlüğe girdi ve Kenya ile IMF arasında ekonomik istikrarı ve büyümeyi teşvik etmeyi amaçlayan devam eden ilişkiyi yansıtıyor.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, bu likidite zorluklarına rağmen Kenya’nın gelecek yıl Eurobond kredisinin geri ödenmesi de dahil olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getireceğine dair güvence verdi. IMF’nin son finansman anlaşması, 682,3 milyon dolara anında erişim sağlayarak ve kredi programını 938 milyon dolar daha artırarak bu taahhüdü güçlendiriyor.

Bu üç yıllık strateji, Kenya’nın mali zorluklarını ve ödemeler dengesi sorunlarını ele alırken, bir yandan da COVID-19 salgını sonrasında toparlanma çabalarını destekliyor. IMF İcra Kurulu’nun onayıyla Kenya, 3,88 milyar dolara daha erişebilecek ve 2 milyar dolarlık Eurobond’un vadesi Haziran 2024’e yaklaşırken mali pozisyonunu daha da güçlendirebilecek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu