Haber

Edirne’de Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’na inşa edilen Millet Bahçesi projesi tepkilere neden oldu.

Edirne Çevreciler, Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nda yapımı devam eden Millet Bahçesi projesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Keep Söğütlük Doğal Platformu adına açıklama yapan Ziya Göker Küçük, “Biz kentliler olarak Danıştay kararı sonrasında Söğütlük’teki orman ve çevresine zarar veren çalışmaların yapılmasını ilgili kurumlardan talep ediyoruz. çevresinin bir an önce durdurularak sonlandırılması, Söğütlük’ün kent ormanı olarak yeniden halkın kullanımına açılması, bugüne kadar hukuka uygun hareket etmeyen sorumluların bir an önce durdurularak sonlandırılması gerekmektedir.” “Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Söğütlük Doğal Tut Platformu ve Trakya Platformu Edirne Bileşenleri üyeleri bugün Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı önünde basın açıklaması yaptı. Göker Küçük, millet bahçesinin çorak bir alanda akla, bilime ve hukuka uygun olarak yapılması gerektiğini belirtti.

“DOĞAL DURUMUNDA KALMASINI İSTİYORUZ”

Göker Küçük şunları söyledi:

“Umarız bu son açıklamamız olur, bundan sonraki açıklamayı kapalı alanda, Meriç Nehri kıyısında yapacağız. Söğütlük Millet Bahçesi yapılamaz. Çevre Bakanlığı, Orman Bakanlığı, TOKİ ve Valilik yapmak istiyor” Edirne’de Millet Bahçesi var ama baştan beri söylediğimiz gibi yanlış yere Millet Bahçesi yapmak istiyorlar.Bu nedenle iktidarın Söğütlük’ü Millet Bahçesi yapma girişimi 13. Meclis tarafından iptal edildi. Danıştay, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin ardından, gerekçenin, bilimin, hukukun ve kamuoyunun itirazı sonucu ihalenin iptaline karar vererek, ayrıca Söğütlük’ün orman parkı olduğuna ve buranın yapılamayacağına karar verdi. Millet bahçesi haline getirilmesi Edirne’de millet bahçesi yapılacaksa akıl, bilim ve hukuka göre belirlenmeli ve çorak bir alan yeşillendirilerek yapılmalıdır. Esasen orman olan bir alan. Millet Bahçesi adını alacak. Betonun içinde boğulmamasını ve doğal haliyle kalmasını talep ediyoruz.

“HAKLARIMIZI HUKUK YOLUYLA ARAYACAĞIMIZI BELİRTİYORUZ”

Kentliler olarak Danıştay kararının ardından ilgili kurumların Söğütlük’e ve çevresindeki ormana zarar veren çalışmaları bir an önce durdurup sonlandırmasını, Söğütlük’ün kent ormanı olarak yeniden kamuya açılmasını, Söğütlük’ün kent ormanı olarak yeniden kamuya açılmasını talep ediyoruz. Bugüne kadar kanuna uygun hareket etmeyen sorumlular cezalandırılacaktır. Unutulmamalıdır ki mahkeme kararlarına uymak başta idare olmak üzere herkes için zorunludur ve bu kararı görmezden gelip bundan sonra Söğütlük’ü millet bahçesi haline getirmeye yönelik girişimler her halükarda hukuka uygun davranmamak anlamına gelecektir. “Edirne’de yaşayan vatandaşlar adına son söz olarak herkesi hukuka uygun davranmaya davet ediyor, mahkeme kararının mahkeme kararına aykırı olması halinde haklarımızı yeniden hukuk yoluyla arayacağımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Söğütlük’ün Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi yönündeki girişimler devam ediyor.”

Kaynak: ANKA / Güncel

tusbahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu