Yaşam

Kim Milyoner Olmak İster’den Bir Milyon Ödülünü Kazanan Rabia Birsen Göğercin Aslında Ne Kadar Alacak?

Geçtiğimiz hafta Milyoner koltuğuna oturduğu andan itibaren herkesi kendine hayran bırakan, başarısının yanı sıra sempatik tavrıyla da adından söz ettiren Rabia Birsen Göğercin, bu akşam tarih yazdı! Kim Milyoner Olmak ister? Tarihte bir milyonluk ödülü kazanan ikinci kişi olan Rabia’nın ödülünü duyanlar adeta şok oldu!

Rabia Birsen Göğercin, geçtiğimiz hafta milyon dolarlık soruya adım adım yürürken hepimizi büyüledi.

Sempatik tavrı, mantıksal çıkarımları ve güler yüzüyle hem ekranda hem de stüdyoda izleyenler Rabia’ya hayran kaldı.

400 bin TL’lik soruya kadar adım adım başarıyla ilerleyen Rabia, milyonluk soruya ulaşmadan bir adım önce son joker karakterini kullandı.

İkili, ‘Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nı TBMM’de ilk okuyan kimdi?’ yanıtını verdi. İkincisi ile ilgili ise “Hamdullah Suphi Tanrıöver” sorusunu yanıtladı.

Geçen hafta Kim Milyoner Olmak İster tarihinin milyonuncu sorusunu verdiği yanıtla beşinci yarışmacı olan Rabia Birsen Göğercin, bugün yine o koltuktaydı.

Son derece heyecanlı olmasının yanı sıra yüzündeki gülümseme de bir daha hiç eksik olmadı. Sosyal medyada herkes onu destekleyen paylaşımlar yaparak ödülü kazanmasını ne kadar istediklerini açıkladı.

Kim Milyoner Olmak İster’de bu akşam Rabia Göğercin’e sorulan soru? “Türkiye’deki 81 ilin isimlerinde bu dört harften hangisi diğer üçüne göre daha az yaygındır?” oldu.

Bir milyon değerindeki sorunun yanıtları A) Ş, B) V, C) G, D) H oldu. Bir saatten fazla süren düşünmenin ardından Rabia, B veya V seçeneğini yanıtladı ve Milyoner tarihinde yarışmayı kazanan ikinci yarışmacı oldu. bir milyon ödül.

Biz ona Türkiye’nin ikinci milyoneri diyoruz ama; Rabia Birsen Göğercin gerçekte ne kadar para alacak?

Yapılan hesaplamalara göre yarışma başladığında 1 milyon TL’nin 669 bin dolar değerinde olduğu görüldü. Ama şimdi 1 milyon TL 37.600 dolar ediyor. 17,8 kat değer kaybetmiş görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu