Ekonomi

İstanbul trafiğinde okul yoğunluğu

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte haftanın ilk iş gününde D-100 karayolu, TEM Otoyolu ve megakentin her iki yakasındaki bağlantı yollarında trafik sıkışıklığı yaşandı.

Okul araçlarının İstanbul trafiğine dahil edildiği 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk gününde kentteki trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yüzde 62’ye yükseldi.

Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu Bahçeşehir gişelerinden Ankara istikametine ve D-100 karayolunda Esenyurt’tan Küçükçekmece istikametinde trafik yoğundu. Araçların zorlukla hareket edebildiği bu noktalarda trafik akışı zaman zaman durma noktasına geldi.

D-100 karayolunda Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü mevkilerinde de trafik sıkışıklığı yaşanıyor. TEM Hasdal Kavşağı Ankara istikametinde trafiğin yoğun olduğu görüldü.

Ayrıca TEM Otoyolu Esenler Yüzyıl Köprüsü’nden başlayan araç yoğunluğu Mahmutbey gişelerine kadar devam etti.

Karaköy’de yoğunluk

Kabataş-Ortaköy istikametinde sahil yolu boyunca ve yenileme çalışmalarının yapıldığı Galata Köprüsü’nün Karaköy tarafında her iki yönde trafik sıkışıklığı yaşandı.

Anadolu Yakası’nda D-100 karayolunun Pendik, Kartal, Maltepe ve Bostancı mevkilerinde trafik sıkışıklığı yaşandı.

Ailelerin servis araçlarının yanı sıra kendi araçlarıyla çocuklarını getirmeleri nedeniyle okulların bulunduğu bölgelerde merkezi cadde ve sokaklarda trafik sıkışıklığı yaşandı.

Kent genelindeki metrobüs, metro, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında sabahın erken saatlerinde yolcu yoğunluğu yaşandı.

Polis görev başında

İstanbul Valiliği iş birliğiyle alınan tedbirler kapsamında kentte trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgelere görevlendirilen polis ekipleri, trafik akışını kontrol ederek sürücüleri yönlendirdi.

Trafikte yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı ana arterlerde çekici araçlar hazır bulunduruldu.

İBB Mobil Trafik Haritası verilerine göre sabahın erken saatlerinde yüzde 62 olan trafik yoğunluğu, 09.52 itibarıyla yüzde 49’a geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu