Yaşam

Kolay ev yapımı acı sos tarifi, nasıl yapılır?

acı sos Patates kızartmasından makarnaya kadar her yerde yemeklerin lezzetini ikiye katlayan bir sos türüdür. Pazar raflarında satılan acı sosUzun bekleme sürelerinde lezzetlerini kaybederler ve farklı kimyasal koruyucular ile sağlığımızı tehdit ederler.

Hazır acı sosdaha kolay ev yapımı acı sosTarifini sizler için aradık. İşte ev tipi acı sos tarifi ve kolay ev tipi acı sos tarifi için bilmeniz gereken tüm detaylar…



EVDE ÜRETİM ACI SOS NASIL YAPILIR?

ev yapımı acı sos Bunu yapmak için önce nefsi müdafaa eldivenleri giymelisiniz. Eldiven taktıktan sonra acı biberlerinizi ortadan ikiye kesin. eğer bir ışık acı sos Dilerseniz acı biberlerin çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayın. Daha acı ve keskin bir sos istiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.

Temizlenmiş acı biberleri halka halka kesin. Arpacık soğanı ve sarımsağı ortadan ikiye kesin. Uygun bir tencereye doğradığınız acı biber, arpacık soğan ve sarımsağı ekleyin. Karabiber, tuz ve damıtılmış beyaz sirke ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kaynamaya bırakın.

ev yapımı acı sos Tarifin yapım aşamasında tencerenin kapağını açarken sirke buharına dikkat edin. Sirke buharı çok serttir. Tüm sinüslerinizi temizleyecek ve gözlerinizi sulandıracaktır.

Tencere ile haşladığınız kapları bir blender kasesine aktarın. Kapağı iyice kapatın ve yavaş ayardan başlayıp ayarı artırarak tüm malzemeyi dışarı çekin. Bir süre sonra ev yapımı acı sosUnun yeterince pürüzsüz bir kıvama geldiğini fark edeceksiniz.

pürüzsüz bir tutarlılıkla ev yapımı acı sosSon olarak tel süzgeç kullanarak süzün. ev yapımı acı sosSüzdüğünüz bu karışımı aktaracağınız sos şişesine dökün.

EV YAPIMI SOS HANGİ ŞİŞEDE SAKLANIR?

ev yapımı acı sos Cam şişede saklayabilirsiniz. Doldurmadan önce cam şişeyi reçel kavanozlarında yaptığımız gibi kaynar su ile sterilize etmeli ve ev yapımı acı sosHala sıcakken doldurmanız gerekiyor.

ev yapımı acı sos Kısa sürede tüketebilecekseniz plastik sıkılabilir şişelere de doldurabilirsiniz. Ancak aylarca bozulmadan kalmasını istiyorsanız cam şişe en sağlıklı sonucu verecektir.

ev yapımı acı sos Unun raf ömrünün uzun olması için pH değerinin 3,8 veya altında olması gerekir. Aşağıda verilen tanımda ev yapımı acı sosUnun pH değeri 3.0 ile 3.5 arasında ortadadır.

ev yapımı acı sos pH testi için tüm malzemeler blenderden çıkarıldıktan sonra pH şeridine daldırılır. pH değeri 3.8’in üzerindeyse içine bir çay kaşığı sirke ekleyin ve gerçek değeri alana kadar tekrar test edin.

ev yapımı acı sos Tarif oda sıcaklığında güvenle saklanabileceği gibi aynı zamanda buzdolabında da rahatlıkla saklanabilir. Güneş ışığından koruyarak 6-7 ay orijinal haliyle saklanabilir.

EV YAPIMI ACI SOS TARİFİ

Ev yapımı acı sos tarifi için malzemeler;

  • 285 gram temizlenmiş, doğranmış acı biber,
  • 115 gram arpacık soğan,
  • 30 gram sarımsak,
  • 5-6 adet karabiber,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 170 gram damıtılmış beyaz sirke

Ev yapımı acı sos nasıl tanımlanır?

Aşama 1



ev yapımı acı sos Tarife başlamadan önce eldiven giyin ve kullanacağınız acı biberleri güzelce yıkayın. Yıkadığınız acı biberlerin saplarını ayıklayın. Acı biberleri ortadan ikiye kesin, çok acı olmasını istemiyorsanız çekirdeklerini ve saplarını ayırın. Temizlenmiş acı biberleri küçük halkalar halinde doğrayın.

Adım 2

Doğranmış acı biberleri bir tencereye aktarın. 115 gram arpacık soğanı ve 30 gram sarımsağı ortadan ikiye kesip atın. 5-6 tane karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve 170 gram saf beyaz sirke ekleyin.

Aşama 3

Tencereyi ocağa alın ve kaynamasını bekleyin. ev yapımı acı sos Unu örtün ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.

Adım 4

Karışım henüz ılıkken blender sürahisine aktarın ve kapağını iyice kapatıp düşük ayarda çalıştırın. Birkaç dakika sonra blenderin gücünü artırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekmeye devam edin.

Adım 5

pürüzsüz bir tutarlılıkla ev yapımı acı sosMetal bir süzgeçle süzün ve posadan ayırın.

Adım 6

sen filtrele ev yapımı acı sosBir cam şişeye aktarın, kapağını kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığına gelen rezidans acı sosu dilediğiniz gibi kullanın, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu