Ekonomi

Kriz peygamberi Roubini’den enflasyon ve sert iniş uyarısı

2008 mali krizini iddia etmesiyle ‘kriz peygamberi’ olarak anılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, jeopolitik faktörler nedeniyle enflasyonun yüksek seviyelerinin korunacağını belirtti.

Ünlü ekonomist, gelişmiş ekonomilerde merkez bankalarının yüksek enflasyonu kontrol altına alma çabaları nedeniyle küresel ekonominin “sert iniş” riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Roubini dün, Australian Financial Review tarafından düzenlenen bir zirvede konuştu. Ünlü ekonomist, merkez bankalarının enflasyonu hedeflenen seviyelere getirmeye çalıştıklarını ve bunun için faiz oranlarını beklenenden daha yüksek seviyelere çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.

ENFLASYON TAHMİNDEN DAHA KALICI

küresel ekonomiye ilişkin uzun vadeli aşağı yönlü projeksiyonları nedeniyle ‘Doktor Kıyamet’ lakabını kazanan Roubini; ABD, Avrupa ve Avustralya’daki enflasyon seviyesinin piyasa ve merkez bankası varsayımlarından daha kalıcı olduğunu söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesi ve Çin’in emtia talebindeki artışın enflasyonu artıracağını belirten Roubini, “Emtia fiyatları yüksek kalacağı için bu yıl enflasyon yüksek kalacak.”

ergene-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu