Haber

AK Parti’li Aydemir: “Milli İttifak kumar masasına oturduklarını kabullendi”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in Cuma günü yaptığı açıklamada “Kumar masası” benzetmesine dikkat çekti, “Millet İttifakı artık kumar masasına oturduklarını kabul etti.” söz konusu.

Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde Erzurum Şehir Stadyumu’nun oynanamaz hale geldiğini belirterek, deprem nedeniyle statta meydana gelen hasarı gösteren fotoğrafları paylaştı.

11 il dışındaki şehirlerdeki sporcuların da sarsıntıdan etkilendiğini anlatan Aydemir, “Müsabakalar devam etsin ama bu dönem hiçbir ligde küme düşme olmasın. Bir sonraki dönemde küme düşme oranı arttırılabilir.” dedi.

Millet İttifakını oluşturan 6 partinin liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak seçildiği toplantıya işaret eden Aydemir, şunları kaydetti:

“Meral Akşener oturduğu masanın ‘kumar masası’ olduğunu milletle paylaştı. Bunu cuma günü söyledi, dün yine bu kumar masasına oturdu. Böyle bir liderlik olur mu? Resmen bir belediye başkanını hedef gösterdi. Millet İttifakı’na bağlı belediye başkanları, o partinin belediye başkanları, utanmadan, sıkılmadan bu teklifi ellerinin tersiyle itmek yerine sustular ve kabul ettiler.Kemal Kılıçdaroğlu bu teklifi onayladı, diğerleri ses çıkarmadı. Yazık, ‘Bunları bana nasıl çevirirsin, ayıp, bunu yaptın’ demeliydi. Ne yaptı Kılıçdaroğlu, ‘kumar masası’ diye tescilleyen bir karar aldı. 12 maddelik açıklama yaptılar. Canavarca bir yaklaşım ortaya koydular. Bu Türk siyaseti için çığır açan bir durum.”

Aydemir, Meral Akşener’i eleştirerek, “Lider ileri görüşlü, azimli insandır. İki günde dağıldılar” dedi. ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın diğer ortaklarının da “Bu iş bu noktaya gelmemeliydi, gelseydi de bu masada olmamalı” demesi gerektiğini ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, “Millet İttifakı bu noktaya geldi. Kumar masasında oturduklarını kabul edin.” söz konusu.

habergemerek.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu