Ekonomi

Küçük Avrupa ülkesi kapılarını Bitcoin’e açmaya hazırlanıyor

Investing.com – Avrupa’nın en küçük ülkeleri arasında yer alan Lihtenştayn, devlet hizmetlerinin ödemelerinden sorumludur. bitcoinödeme seçeneği ekleneceğini duyurdu.

Ülkenin Başbakanı Daniel Risch yaptığı açıklamada, Bitcoin’i kamu ödemelerinde bir ödeme seçeneği olarak kabul edeceklerini söyledi. Daniel Risch, bu açıklamayla BTC’yi ülke hazinesinde tutmayacaklarının altını çizerek, varlıkların eş zamanlı olarak ülkenin yasal para birimi olan İsviçre frangı’na çevrileceğini sözlerine ekledi.

Lihtenştayn hükümeti BTC’yi hazinesinde tutmayı düşünmese bile, BTC ödemeleri bir Avrupa ülkesinde daha yasal hale geldikçe bu açıklama kripto savunucuları tarafından memnuniyetle karşılandı. Geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin Lugano ve Zug kentlerinde benzeri görülmemiş bir gelişme yaşandı. Özellikle Lugano, BTC süreçlerinin şehirde etkin bir şekilde kullanılması konusunda değerli adımlar attı. Lihtenştayn ise 2019 yılında Blockchain yasasını onaylayarak kripto dostu ülkeler arasında yer aldığını gösterdi.

Avrupa Birliği’nde tanınan en kapsamlı kripto düzenlemesi MiCA

Öte yandan, son zamanlarda Avrupa’nın bilinen en büyük kripto faturası, Mika ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Böylece, geç Avrupa Birliği’nde faaliyet gösterecek kripto şirketleri, özellikle kara para aklamayı önleme çabalarında müşteri tanıma prosedürüne bağlı kalacaklar. Ayrıca kripto şirketlerinin ve yatırımcıların korunmasına ilişkin birçok uygulama da yasa kapsamında olacak.

MiCA’nın kripto sektörüne getireceği faydalardan biri, şirketlerin artık faaliyet gösterdikleri 27 ülkenin farklı düzenlemelerine uymak yerine tek bir yasaya tabi olarak değerli netlik elde edecek olmalarıdır. Önümüzdeki dönemde ise onaylanan yasaya uyum için firmalara 12 – 18 aylık süre verilecek. Böylece MiCA’nın kripto şubesi üzerindeki etkisinin 2024 yılı sonuna kadar görülmesi bekleniyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu