Haber

Kulis: AK Parti iki nedenle 16 Nisan’da erken seçim istiyor

AK Parti ve MHP, seçimlerin 18 Haziran 2023’te yapılacağına dair açıklamalarda bulunsa da son dönemde 16 Nisan’da erken seçim yapılmasının kararın kulislerinde ağırlık kazanmaya başladığı ileri sürüldü. Parti.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugün yazdığı yazıda, seçimin nisan ayında yapılmasını isteyenler arasında iki bağ olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“1- Ocak ayında hükümet alım gücünü artıracak adımlar atacak. Taban fiyat, memur maaşları ve emeklilere yüksek zamlar yapılacak. Yılın ilk üç ayında baz etkisiyle enflasyon kağıt üzerinde de düşecek. Ayrıca Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan’dan gelecek para piyasaları rahatlatacaktır.Emeklilik yaşını dolduranların sorununun çözülmesi de hükümetin gücünü artıracaktır.Ancak bu olumlu hava, Nisan ayı itibariyle artışlar reel enflasyona bağlı olarak eriyeceğinden, astronomik fiyat artışları olabilir.

Kamu maliyesinde bozulma, bütçe ve dış ticaret açığı artabilir. Bu da hükümeti Haziran ortasına kadar çok zor durumda bırakabilir.

2- Seçim erken yapılırsa muhalefet aday bulmak için acele etmek zorunda kalabilir ve yanlış kararlar alabilir. Bu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha zayıf bir rakiple rekabet etmesinin önünü açabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu