Yaşam

Üsküdar Belediyesi Buluşma Sergisi ile Türk Topraklarında Doğan Sanatın Perdelerini Açtı

NEVİN KÜLÜNKOĞLU VE GRUBU TARAFINDAN HAZIRLANAN TOPLANTI KLASİK KARMA STAND TOPRAKLARIMIZDA SANAT YOLCULUĞUNA IŞIK TUTUYOR

Kültür ve sanatın başkenti Üsküdar’da tarih yolculuğu tüm hızıyla devam ediyor. Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi yapan Üsküdar Belediyesi, Nevin Külünkoğlu ve ekibinin hazırladığı çalışmalardan oluşuyor. Buluşma, Klasik Karma Stand ile yaşadığımız topraklara dair sanatın öyküsünü İstanbullularla buluşturdu.

Yüzyıllara dayanan tarih Hat, tezhip, minyatür, cilt ve çini sanatının temel kuralları etrafında oluşturulan eserlerin yer aldığı stant, klasik teknikleri özgün tekniklerle harmanlayarak bu topraklardan doğan sanatın perdelerini aralıyor. Stantta sanatçıların inançlar ve kültürler arası etkileşimle şekillenen klasik üsluptaki eserlerinin yanı sıra özgün yazıları da yer alıyor.

Nevin Külünkoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan ve birbirinden değerli eserlerden oluşan stant, Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de 8 Ocak 2023 tarihine kadar sürecek. Öte yandan stantta eserleri sergilenen sanatçılara Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mesut Fruitci tarafından ikramlarda bulunuldu.

Ressam-Nakkaş Nevin Külünkoğlu, “Mezun olduktan sonra arkadaşlarımızla bir araya gelip böyle bir sergi hazırlamaya karar verdik. Hepimiz kadim sanatlardan eğitim aldık. Kadim sanatlardan ilham aldık ve onları harmanlayarak böyle bir sergi oluşturduk. değer” oluşturuldu” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu