İş

Limak ve Alpha Dhabi Holding’den Türkiye ve BAE’de iş birliği için anlaşma

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) hızla büyüyen yatırım holdinglerinden Alpha Dhabi Holding ile Limak Şirketler Grubu arasında Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı. İki şirket arasında imzalanan anlaşma, inşaat, geliştirme, altyapı, enerji ve turizm departmanlarının da aralarında bulunduğu farklı branşlarda sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde iş birlikleri ve ortak girişimler kurmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyareti kapsamında Abu Dabi’de düzenlenen İş Forumu’nda imzalanan mutabakat zaptı, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılması açısından değerli bir kilometre taşı oluştururken, Limak Şirketler Grubu ile Alpha Dhabi Holding portföylerini karşılıklı olarak Türkiye ve BAE’de geliştirmek için değerli bir fırsat sunuyor. Anlaşma kapsamında, Şubat ayında Türkiye’de meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonu için iştiraklerin kurulması ve geliştirilmesi de öngörülüyor.

‘Karşılıklı portföyleri genişletme fırsatı’

Abu Dabi’de düzenlenen İş Forumu’nda imzalanan Mutabakat Zaptı hakkında konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Lideri Ebru Özdemir, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik alanlarında emsal vizyonları paylaşan Alpha Dhabi Holding ile ileriye dönük bir mutabakat zaptı imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. yatırım. Özdemir, “Bu iş birliği hem Türkiye hem de BAE için çok önemli. Bir yandan şirketlerimiz karşılıklı olarak portföylerini genişletme fırsatı yakalayacak, diğer yandan Şubat ayında yaşadığımız depremlerin ardından etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonu ile halklarımız arasında daha güçlü bir sosyal ve kültürel yakınlaşma sağlayacaktır. ” söz konusu.

Alpha Dhabi Holding CEO’su ve Genel Müdürü Müh. Hamad Salem Al Ameri ise Limak Şirketler Grubu ile imzalanan mutabakat zaptı’nın stratejik önemine vurgu yaparak, “Limak Şirketler Grubu ile potansiyel işbirliğimiz, sürdürülebilirlik alanlarındaki hedeflerimizle tam uyumludur. Alpha Dhabi Holding olarak geliştirme ve yatırımlar. İnşaat, altyapı, enerji sektörü ve turizm sektöründe büyümek istiyoruz. Depremden sonra etkilenen bölgelerin yeniden inşasında ortaya çıkabilecek fırsatları da araştırmak istiyoruz. Hem şirketlerimiz hem de insanlarımız için işbirliği potansiyeli bizi heyecanlandırıyor.”

habertuzla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu