Haber

Mardin’de Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasaklandı

MARDİN Valiliği, 7-13 Şubat tarihleri ​​arasında toplantı ve gösteri yürüyüşü, yürüyüş, çadır kurma, stant açma, afiş ve pankart asma gibi eylem ve faaliyetlerin yasak olduğunu duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 7-13 Şubat tarihleri ​​arasında kentte yapılacak etkinliklerin yasaklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Valilik ve Kaymakamlık yetkililerince uygun görülenler dışında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun kararları uyarınca Şubat Çarşamba günü saat 00.01’den başlamak üzere 7 gün süreyle gösteri yürüyüşü düzenlenecektir. Mardin’de 7 Şubat Salı günü saat 24.00’e kadar 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri uyarınca havada toplantılar ve kapalı alanda toplantılar yasaktır. 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11’inci maddesinin a ve c bentlerinde belirtilen tarihler arasında imza kampanyası, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtımı ile her türlü protesto eylemi yapılması da yasaktır. Yine yukarıda belirtilen tarihler içerisinde de yasaktır. Organizasyon davetlerinde bahsi geçen bahis ve benzeri hususlar tek tek veya toplu olarak yapılabileceği gibi ilçelerimizden veya çevre illerden de ilimizin güzergahı kullanılarak yapılabilir. Her türlü hukuka aykırı eylemin ve etkinliklere katılımın önlenmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin c fıkrasındaki kararlar, olaylara katılması muhtemel kişi, kişi, grup veya kümelerin engellenmesi için yeterlidir. faaliyetler, yasa dışı eylemler, il ve ilçelerimize giriş ve oradan kişisel korunma. yoksa toplu halde ayrılmalarına izin verilmeyecek.”

kurtalanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara nakliyat
Başa dön tuşu