Haber

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Fransa Dışişleri Bakanı Colonna ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, resmi ziyareti kapsamında ülkeye gelen Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna ile ikili ilişkilerin yanı sıra Libya, Sudan ve Filistin’deki son gelişmeleri ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sisi, başkent Kahire’de Fransa Dışişleri Bakanı Colonna’yı kabul etti.

Sisi, ülkesinin uluslararası siyasi durumun, özellikle de gıda, enerji ve finansal fiyatlardaki küresel artışın olumsuz yansımalarını ortadan kaldırma çabalarına verdiği önemi vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sisi, Fransa ile enerji, ulaşım ve çevre alanlarındaki iş birliğinin yanı sıra karşılıklı tecrübe, teknoloji alışverişi ve ortak üretimin geliştirilmesi arzusunu da dile getirdi.

Öte yandan Sisi, ülkesinin güzel bir gelecek için çalışmaya, bölgesel güvenlik ve istikrarın yeniden tesis edilmesine katkı sağlayacak çalışmaları ilerletmeye devam edeceğini belirtti.

Filistin, Sudan ve Libya’daki son gelişmeler başta olmak üzere ortak öneme sahip konuların görüşüldüğü toplantıda Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükür de hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu