Haber

Muğla’da meslek lisesi öğrencileri ekmek üretimine başladı

Muğla’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan tesiste öğrenciler, taşımalı eğitim ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçları için günde 5 bin ekmek üretiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liseleri için hedef olarak belirlediği meslek liselerinde ekmek üretiminin, bakanlığın Muğla’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurduğu atölyede başladığını söyledi.

Ekmeğin üretim aşamasında öğretmen, usta öğretici ve öğrencilerin aktif rol aldıklarını anlatan Çay, öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde ihtiyaç duyulan nitelik ve donanıma sahip olarak iş hayatına atıldıklarına değindi.

Öğrencilerin ürettikleri ekmek ve diğer unlu mamuller ile mesleki bilgi ve gelişimlerini tamamladıklarını belirten Çay, “Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığı olarak kazandıkları paralarla da aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Günlük 5 bin adet ekmek üretimi ile başlayan, tam kapasite dolduğunda günde 10 bin adete çıkacak Üretilen ekmekler öncelikle taşımalı eğitimde okuyan ve yurtta kalan öğrencilerin yemeklerinde yerini alacak. söz konusu.

Okul Müdürü Nuri Ceylan, proje okulu olan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyeleri ile iş birliği içinde olduğunu kaydetti.

Ceylan, bilimsel yöntemlerle geliştirdikleri “Beslenme Dostu Okul Çörekleri”ni fırın atölyelerinde seri üretime başlayarak okul kantinlerinde de satmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu